بذر 10 رقم سویا به نام های سحر (SR)، هیل (HL)، ویلیامز (WZ)، گرگان 3 (GN)، دیر (DR)، کلارک (KL)، هاوکی(HK) ، زان (ZN) و هارکور (HR) (که در نقاط مختلف کشور کشت می شوند)، و سیمس (SS) که مخصوص مناطق گرمسیری است و عمدتا در خوزستان کشت می شود، از موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تهیه و پس از آماده سازی، روغن آنها استحصال و از لحاظ معیارهای زیر تجزیه و تحلیل شد: نمایه شکست، وزن مخصوص، رنگ، عدد یدی، عدد صابونی، عدد پراکسید، اسیدهای چرب آزاد، ترکیب اسیدهای چرب، و میزان فلزهای مس و آهن. نتایج آماری نشان داد که بین واریته های سویا در بیشتر فاکتورها اختلاف معنی دار(P <0.05) وجود دارد. همچنین نتایج آنالیز با GC نشان داد که واریته های زان و گرگان 3 به ترتیب دارای کمترین و بیشترین اسیدهای چرب لینولنیک و لینولئیک بودند. رقم زان بیشترین مقدار اسید اولییک را داشت. بنابراین از نظر ترکیب شیمیایی به ترتیب واریته های زان (ZN)، هارکو (HR) و ویلیامز (WZ) برای صنایع روغن مناسب هستند.