نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی به منظور حفظ سلامت استفاده کنندگان از این مراکز بر عهده بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور می باشد. بازرسی و کنترل صحیح این مراکز، نقش مؤثر و بسزایی در پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های واگیر دارد و باعث حفظ سلامت افراد جامعه می شود. بنابراین جهت پیشگیری از شیوع کووید-19 و جلوگیری از افزایش آمار مبتلایان به این بیماری می بایست نظارت های شدیدتری در مورد مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی اعمال گردد و پروتکل های بهداشتی در این مراکز مورد بازرسی قرار گیرد. با توجه به کمبود نیروی بهداشت محیط، گستردگی مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی، بازرسی و آموزش حساس سازی افراد تمام اماکن در مورد رعایت پروتکل های پیشگیری از کرونا ویروس امکان پذیر نمی باشد، بنابراین نویسندگان در این مقاله داوطلبان سلامت را به عنوان مشارکت کنندکان در نظارت مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی پیشنهاد نمودند. درگیری و مشارکت فعال داوطلبان سلامت موجبات افزایش حس مسئولیت اجتماعی شده و احساس اختیار و تسلط سازمان های رسمی از بین می رود. داوطلبان سلامت پس از دریافت آموزش های حضوری و غیرحضوری پروتکل های بهداشتی پیشگیری از کرونا ویروس در مراکز تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی و بازدید و نظارت چندین مراکز موادغذایی به همراه کارشناسان بهداشت محیط می توانند فعالیت های خود را جهت پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در این اماکن شروع کنند؛ بدین ترتیب عزمی فراگیر برای مهار کرونا ویروس در اماکن تهیه، توزیع و عرضه موادغذایی به وجود خواهد آمد که برآیند این فعالیت ها به شکل مثبت بر سلامت مردم و جامعه و در نهایت کنترل بیماری کرونا خواهد شد.