زمینه و اهداف: گونه های مختلف جنس فوزاریوم مولد مایکوتوکسین های متعددی (حدود 70 ترکیب) می باشند که به تریکوتیسین ها موسوم بوده و مشهورترین آنها که از نظر بهداشت مواد غذایی، ایجاد مایکوتوکسیکوز اولیه و ثانویه در انسان و حیوان، کاربرد تسلیحاتی به عنوان جنگ افزار بیولوژیک و... اهمیت دارند، شامل ترکیباتی موسوم به HT-2, T-2, FUS-X و DON, NIV, NEO, DAS می باشند. این مطالعه با توجه به اهمیت بهداشتی ورود مایکوتوکسین های گروه تریکوتیسین به زنجیره غذایی جامعه انسانی و عوارض سوء گسترده آن انجام پذیرفت.روش بررسی: در این بررسی با نمونه برداری، انجام آزمایش مستقیم میکروسکوپی و کشت از ضایعات قارچی مواد غذایی نظیر کدو، خیار، گوجه فرنگی، نخود، بادمجان، سیب و گلابی در محیط های کشت اختصاصی، آلودگی این مواد به گونه های مختلف فوزاریوم های مولد مایکوتوکسین های متعدد مورد مطالعه قرار گرفت.یافته ها: در این بررسی آلودگی محصولات غذایی مورد مطالعه به چهار نوع از فوزاریوم های مولد انواع مایکوتوکسین ها، شامل واریته های لاتیتیوم و موری از گونه فوزاریوم لاتیتیوم و واریته های سیسریس و توبروسی گونه فوزاریوم اگزیسپوروم مشخص گردید.نتیجه گیری: این مطالعه با توجه به نتایج حاصله و مباحث مطروحه در آن، لزوم اندازه گیری کمی مقادیر مایکوتوکسین های حاصل از فوزاریوم ها در مواد غذایی، وضع مقررات بهداشتی برای تعیین حد مجاز این گروه از توکسین ها در مواد غذایی، توجه متخصصین بهداشت عمومی و تغذیه را به موضوع مطرح می نماید.