برای بهینه سازی چهار ویژگی زمان پخت، قیمت، مقاومت سایشی و مقاومت کششی آمیزه رویه تسمه نقاله هایی که دارای کاربرد عمومی هستند از روش آماری طراحی آزمایش (روش تاگوچی) همراه با روش ملاک ارزیابی کلی (OEC) استفاده شد. برای انجام این امر با توجه به وجود 14 عامل اصلی و 12 اثر متقابل انتخابی قابل پیش بینی انجام کار با استفاده از آرایه متعامد L32 (هر کدام از عوامل در دو سطح در نظر گرفته شدند) انجام شد. چهار ویژگی ذکر شده برای تمام نمونه های ساخته شده در این مرحله اندازه گیری شدند و با انجام عملیات آماری لازم روی آنها مشخص شد که آثار متقابل در نظر گرفته شده ناچیز است. بدین ترتیب، در مرحله اول از 14 عامل اصلی، 9 عامل بهینه شدند و 5 عامل نیز برای کار بیشتر روی آنها به مرحله بعدی که استفاده از آرایه متعامد L16 بود، منتقل شدند. در مرحله دوم با استفاده از عملیات آماری لازم از 5 عامل باقیمانده، 1 عامل بهینه و 4 عامل دیگر نیز برای بررسی بیشتر به مرحله بعدی که استفاده از آرایه متعامد L9 بود، ارسال شدند. در نهایت، فرمولبندی بهینه ای بدست آمد که ضمن دارا بودن خواص فیزیکی و مکانیکی قابل توجهی بهتر از نمونه مبنا، قیمت تسمه نقاله را نیز بیش از 50 درصد کاهش داد که بخشی از این امر ناشی از کاهش قیمت مواد اولیه آمیزه رویه و عمده آن ناشی از افزایش سرعت پخت است که هزینه های جاری را بشدت کاهش و تولید را به بیش از دو برابر افزایش می دهد. شایان ذکر است که با توجه به محدودیت اعمالی در شرکت تولیدی، در نوع مواد اولیه هیچ تغییری داده نشد و تنها ترکیب درصد اجزا تغییر کردند. در ضمن، برای افزایش دقت، هر کدام از آزمایشها حداقل دو مرتبه تکرار شدند. بنابراین، برای سه مرحله حداقل 114 نمونه ساخته و تمام آزمایشها مورد نظر روی آنها انجام شد.