غلظت جیوه در بافت خوراکی و بافتهای غیر خوراکی )امعا و احشا، کلیه و گناد( ماهی شاه کولی (Chalcalburnus chalcalburnus) تالاب انزلی با هدف مقایسه مقادیر موجود با حد مجاز استانداردهای جهانی و همچنین بررسی تاثیر 3 عامل وزن، سن و جنسیت بر میزان تجمع این فلزات در زمستان 1384 تعیین گردید. بافتهای مورد نظر در 23 نمونه صید شده به صورت تصادفی تفکیک گردیدند، برای تعیین غلظت جیوه کل از روش AMA, 254LECO )آنالیز پیشرفته جیوه(، روش استاندارد شماره D-6722 استفاده شد. میانگین غلظت جیوه در عضله، امعا و احشا، گناد کلیه به ترتیب 70.73، 119.71، 158.69 و 189.13 برحسب ppb وزن خشک بود. نتایج نشان داد که هیچگونه تفاوت معناداری بین متغیر مستقل سن و متغیر وابسته میزان جیوه در بافتهای مورد بررسی وجود نداشت )برای عضله p=0.26، امعا و احشا p=0.15، کلیه p=0.39 و برای گناد (p=0.30. همچنین بین متغیرهای مستقل جنس و طول با متغیر وابسته غلظت جیوه رابطه معناداری مشاهده نشد. به علاوه بین میزان جیوه در بافتهای عضله، کلیه و گناد و وزن تفاوت معناداری وجود نداشت )برای عضله P=0.23، کلیه p=0.13 و برای گناد (0.72، اما بین متغیر وزن و میزان جیوه در بافت امعا و احشا تفاوت معناداری در سطح 95% وجود داشت (p=0.03). مقایسه بین میزان جیوه عضله (70.73ppb) باحد آستانه های تعیین شده نشان می دهد که این میزان از سطح آستانه (500ppb) WHO، (500ppb) FAO و (1000ppb) FDA کمتر بود.