مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,003
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های مختلف پیش تیمار و اندازه بذر بر عملکرد اجزا عملکرد و برخی ویژگی های مرتبط با انبارمانی سوخ نژادگان های پیاز خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 134

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف پرایمینگ و اندازه بذر, بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی ویژگی های مرتبط با انبارمانی سوخ نژادگان های پیاز خوراکی, این پژوهش در دوسال زراعی (1391-1390 و 1392-1391) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل پرایمینگ در چهار سطح (هیدرو پرایمینگ با آب مقطر, اسمو پرایمینگ بانیترات پتاسیم, پرایمینگ با استفاده از محلول اسید آمینه فولامین 2% و شاهد (بدون پرایمینگ), اندازه بذر در سه سطح (ریز با قطر 2.6, متوسط با قطر 2.8 و درشت با قطر 3 میلی متر) و نژادگان در دو سطح (قرمزآذرشهر و زرقان فارس) بود. ویژگی های عملکرد کل, وزن, قطر و طول سوخ, ارتفاع گیاه, تعداد برگ, قطر گردن, قطر طبق, تعداد پوست پیاز, تعداد مرکز, تعداد و قطر لایه خوراکی (فلس) بررسی شد. نتیجه های تجزیه واریانس مرکب نشان داد که اثر پیش تیمار و اندازه بذر روی تمام ویژگی های نژادگان های مورد بررسی از نظر آماری در سطح احتمال 1% معنی دار بود. برهمکنش اندازه بذر × پیش تیمار بر ویژگی های عملکرد کل, وزن سوخ, ارتفاع بوته و تعداد فلس معنی دار شد. همچنین نتیجه ها نشان داد که پرایمینگ بذر موجب بهبود عملکرد کل و اجزای عملکردش به طوری که مقایسه میانگین تیمارها نشان داد بیشترین عملکرد (59.37 تن در هکتار) به پرایمینگ با ماده فولامین و کمترین آن (38.41 تن در هکتار) به تیمار شاهد تعلق داشت. همچنین مقایسه میانگین ها نشان داد که عملکرد بذرهای درشت برابر 58.80 و عملکرد کل بذرهای ریز برابر 37.89 تن در هکتار بود. در پایان جهت کشت پیاز استفاده از بذرهای درشت و پرایمینگ با اسید آمینه فولامین در شرایط مشابه آزمایش قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدخواه شیشوان، موسی، تاج بخش شیشوان، مهدی، جلیلیان، جلال، و پاسبان اسلام، بهمن. (1395). اثر روش های مختلف پیش تیمار و اندازه بذر بر عملکرد اجزا عملکرد و برخی ویژگی های مرتبط با انبارمانی سوخ نژادگان های پیاز خوراکی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 17(1)، 117-134. SID. https://sid.ir/paper/80687/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدخواه شیشوان موسی، تاج بخش شیشوان مهدی، جلیلیان جلال، پاسبان اسلام بهمن. اثر روش های مختلف پیش تیمار و اندازه بذر بر عملکرد اجزا عملکرد و برخی ویژگی های مرتبط با انبارمانی سوخ نژادگان های پیاز خوراکی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1395؛17(1):117-134. Available from: https://sid.ir/paper/80687/fa

    IEEE: کپی

    موسی ایزدخواه شیشوان، مهدی تاج بخش شیشوان، جلال جلیلیان، و بهمن پاسبان اسلام، “اثر روش های مختلف پیش تیمار و اندازه بذر بر عملکرد اجزا عملکرد و برخی ویژگی های مرتبط با انبارمانی سوخ نژادگان های پیاز خوراکی،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 17، no. 1، pp. 117–134، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80687/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button