چای به واسطه ارزش غذایی و اثرات آن در بدن انسان، امروزه به عنوان یکی از رایج ترین نوشابه های مصرفی مردم جهان شناخته شده است. در راستای غنی سازی محصولات کشاورزی و به منظور بررسی اثر چند نوع کود شیمیایی بر کیفیت چای و مقدار عناصر غذایی موجود در آن، آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه فاکتور در سه تکرار انجام شد. کود ازته و پتاسه هر یک در دو سطح به شکل فاکتوریل در کرت های اصلی و عناصر کم مصرف در چهار سطح در کرت های فرعی توزیع شدند. در این آزمایش مقدار عناصر غذایی موجود در برگ سبز چای (شامل، Mg, K, P, N, Cu, Zn) در چهار نوبت، درصد تانن در دو نوبت و درصد کافئین در یک نوبت مورد اندازه گیری قرار گرفت. مصرف کودهای ازته روی درصد تانن، درصد ازت، درصد فسفر، مقدار مس و روی اثر معنی داری (حداقل در سطح احتمال 5%) نشان داد و در اثر استفاده از عناصر کم مصرف، در درصد فسفر و مقدار مس و روی موجود در برگ اختلاف معنی داری (به ترتیب در سطوح 5%، 1% و 1%) به دست آمد. همچنین اثر ترکیب تیماری کودهای ازته و پتاسه به همراه عناصر کم مصرف، درصد کافئین و مقدار مس موجود در برگ سبز چای (در سطح 1%) معنی دار بود. در هر دو مورد ترکیب کود اوره با کلرور پتاسیم بدون حضور عناصر کم مصرف بهترین ترکیب تیماری تلقی می گردد.