اهداف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی در برابر پاتوژن های مهم انسانی است.مواد و روش ها: عصاره گیاهی آویشن با استفاده از دستگاه خلأ از مرکز (روتاری) انجام شد. باکتری به صورت استاندارد تهیه شد که شامل
Streptococcus pyogenes ATCC® 19615TM, Streptococcus pneumoniae ATCC 49619, S. Saprophyticus ATCC® 15305, Hafnia alvei ATCC 51873, Acinetobacter. baumannii ATCC 19606, Enterococcus faecalis ATCC 29212, Proteus mirabilis ATCC 35659, Serratia marcescens ATCC 274, Staphylococcus aureus ATCC® 25923
است. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آویشن در غلظت های مختلف با روش رقت سازی در چاهک روی باکتری ها تعیین شد. حساسیت سویه ها به چند آنتی بیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربی بائر ارزیابی شد.یافته ها: نتایج نشان داد عصاره برگ آویشن در همه غلظت ها باکتری ها را مهار می کند. کمترین غلظت مهارکنندگی در برابرS. pneumoniae, H. alvei, P. mirabilis و S. marcescens مشاهده شده است (6.25ppm).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده تاثیر زیاد عصاره الکلی روی باکتری های بیماری زا است. البته کاربرد بالینی این گیاهان نیازمند مطالعات بیشتر و وسیع تری است.