مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

218
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

31
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل اکواپیدمیولوژیک مستعدکننده طغیان های غذایی کشوری ناشی ازکمپیلوباکتر و سایر باکتری های روده ای

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 83

چکیده

 زمینه و هدف: کمپیلوباکتر از مهم ترین پاتوژن های عامل گاستروآنتریت های باکتریایی هستند که عموما از طریق مواد غذایی با منشا حیوانی منتقل می شوند. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت کمپیلوباکتر در اسهال طغیان های غذایی در مقایسه با سایر عوامل میکروبی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی-تحلیلی روی 305 سواب اسهال ناشی از 102 طغیان غذایی در کشور طی شش ماه از بهار تا شهریور 1397 انجام شد. فراوانی گونه های کمپیلوباکتر طبق پروتکل اداره کل امور آزمایشگاه ها ارزیابی شدند. یافته ها: تعداد 8 نمونه (2. 6%) آلوده به کمپیلوباکتر از گونه های ژژونی 3 مورد (37. 5%) و کلی 5 مورد (62. 5%) بودند. جنس مونث (54. 5%), میانگین سنی 16 تا 30 سال (28. 2%), مصرف سالاد و سبزیجات (16. 1%) و سکونت در شهرستان ها (59. 7%) بیشترین موارد و علل را به خود اختصاص دادند. استان های زنجان (24. 5%), یزد (19. 6%) و کردستان (17. 6%) بیشترین موارد طغیان ها را در بر داشتند. نتیجه گیری: علاوه بر پاتوژن های کلاسیک مانند سالمونلا, شیگلا و اشریشیاکلی بایستی به باکتری کمپیلوباکتر نیز توجه بیشتری شود. به علاوه شناخت عوامل اپیدمیولوژیک می توانند در پیشگیری و کنترل طغیان های غذایی نقش موثری داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، منزوی پور، محمدحسن، معصومی اصل، حسین، شریفی یزدی، محمدکاظم، نباتچیان، فریبا، حقیقت خواجوی، شبنم، ابریشمچیان لنگرودی، سیده معصومه، ملاآقامیرزایی، هدروشا، پورمرادیان، مهدیه، اسدپور، شیدا، و شریفی یزدی، سارا. (1400). عوامل اکواپیدمیولوژیک مستعدکننده طغیان های غذایی کشوری ناشی ازکمپیلوباکتر و سایر باکتری های روده ای. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 23(2 (پی در پی 78) )، 76-83. SID. https://sid.ir/paper/1010906/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، منزوی پور محمدحسن، معصومی اصل حسین، شریفی یزدی محمدکاظم، نباتچیان فریبا، حقیقت خواجوی شبنم، ابریشمچیان لنگرودی سیده معصومه، ملاآقامیرزایی هدروشا، پورمرادیان مهدیه، اسدپور شیدا، شریفی یزدی سارا. عوامل اکواپیدمیولوژیک مستعدکننده طغیان های غذایی کشوری ناشی ازکمپیلوباکتر و سایر باکتری های روده ای. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1400؛23(2 (پی در پی 78) ):76-83. Available from: https://sid.ir/paper/1010906/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، محمدحسن منزوی پور، حسین معصومی اصل، محمدکاظم شریفی یزدی، فریبا نباتچیان، شبنم حقیقت خواجوی، سیده معصومه ابریشمچیان لنگرودی، هدروشا ملاآقامیرزایی، مهدیه پورمرادیان، شیدا اسدپور، و سارا شریفی یزدی، “عوامل اکواپیدمیولوژیک مستعدکننده طغیان های غذایی کشوری ناشی ازکمپیلوباکتر و سایر باکتری های روده ای،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 23، no. 2 (پی در پی 78) ، pp. 76–83، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1010906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button