مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقاله مروری: مهندسی ژنتیک در محصولات غذایی و دارویی: فواید، نگرانی ها و ملاحظات اخلاقی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 زمینه و هدف: به منظور حفظ جمعیت رو به رشد جهان, بایستی تولید محصولات غذایی 70 درصد بیشتر از آنچه تولید امروز است, رشد داشته باشد. یک راه حل قابل توجه و پایدار برای ریشه کن کردن گرسنگی استفاده از ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی (Genetically Modified Organisms) یا تراریخته است. اصلاحات ژنتیکی منجر به بازده بیشتر در کشاورزی و دامداری و همچنین توسعه داروهای جدید زیستی, واکسن ها و پروتئین ها شده است. با وجود مزایای بزرگی که مهندسی ژنتیک و تراریخته ها می توانند داشته باشند, احتمال خطرات و نگرانی ها در زمینه های خاصی را هم ایجاد می کنند, به علاوه با توجه به جدیدبودن این محصولات و همچنین تغییرات وسیعی که در مسایل اقتصادی, اجتماعی, وضعیت سلامت و ایمنی می توانند ایجاد نمایند, مسایل مربوط به اخلاق زیستی نیز در مورد آن ها اهمیت مضاعف می یابد. مواد و روش ها: این مطالعه به روش مروری انجام شده و داده های پژوهش با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Web of Science, Pubmed, Scopus, Google Scholar, بانک اطلاعات نشریات ایران (Magiran), پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) با واژگان کلیدی Ethic, Genetic Engineering, Genetically Modified Organisms و تراریخته گردآوری شد. ملاحظات اخلاقی: یافته های حاصل از این مقالات در تمام مراحل پژوهش بدون سوگیری و با رعایت جنبه های اخلاقی عنوان شد. یافته ها: در این بررسی, ابتدا به برخی از تاثیرات مفید این گونه محصولات برای انسان و سهم آن ها در حفظ منابع موجود اشاره شده است, سپس نگرانی های احتمالی در مورد تولید انبوه و مصرف محصولات ژنتیکی و همچنین مسایل مربوط به ایمنی آن ها مورد بحث قرار گرفته است. سرانجام لزوم رعایت ملاحظات اخلاقی, اهمیت رعایت حقوق مشتریان و برچسب زنی محصولات عنوان شده است. نتیجه گیری: اتخاذ سیاست های منطقی و آینده نگر با رعایت جنبه های اخلاقی, وضع قوانین یکپارچه به منظور جلوگیری از سردرگمی مصرف کنندگان, رعایت جنبه های اخلاقی و اطلاع رسانی صحیح و به دور از موضع گیری می تواند ضمن جلوگیری از مخاطرات احتمالی این فناوری, مردم را ازمزایای آن بهره مند نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدی پور، فاطمه، حسینی، سیده عاطفه، و جلیلی، امین. (1400). مقاله مروری: مهندسی ژنتیک در محصولات غذایی و دارویی: فواید, نگرانی ها و ملاحظات اخلاقی. اخلاق پزشکی، 15(46 )، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/1018796/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدی پور فاطمه، حسینی سیده عاطفه، جلیلی امین. مقاله مروری: مهندسی ژنتیک در محصولات غذایی و دارویی: فواید, نگرانی ها و ملاحظات اخلاقی. اخلاق پزشکی[Internet]. 1400؛15(46 ):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/1018796/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه زاهدی پور، سیده عاطفه حسینی، و امین جلیلی، “مقاله مروری: مهندسی ژنتیک در محصولات غذایی و دارویی: فواید, نگرانی ها و ملاحظات اخلاقی،” اخلاق پزشکی، vol. 15، no. 46 ، pp. 0–0، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1018796/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button