مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل موثر بر تاثیرگذاری کارگاه ترویج تغذیه با شیر مادر بر دانش، نگرش و عملکرد شرکت کنندگان

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 101

چکیده

 زمینه و هدف: با وجودی که %70 مادران بلافاصله پس از زایمان مبادرت به شیردهی می کنند, تنها %32.2 تا 6 ماهگی طفل, به شیردهی ادامه می دهند. کارکنان بهداشتی در بخش های مامایی و زنان, کودکان و نیز پزشکان خانواده نقش کلیدی در تحکیم اعتماد به نفس مادران و آگاهی از توانایی خود در شیردهی و رفع مشکلات شیردهی دارند.روش کار: در این مطالعه تاثیر برگزاری کارگاه ترویج تغذیه با شیر مادر بر آگاهی, نگرش و عملکرد پرسنل بهداشتی ارزیابی شده است. کارگاه در مدت سه روز مشتمل بر جلسات سخنرانی با استفاده از اسلایدهای آموزشی و انتهای هر جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص یافت. در بخش عملی نحوه دوشیدن شیر, کمک به مادر به منظور به سینه گذاشتن نوزاد و نحوه صحیح شیردهی صورت گرفت. شرکت کنندگان قبل و بعد از گذراندن کارگاه به پرسش نامه پاسخ دادند.یافته ها: کارگاه با حضور 40 شرکت کننده با میانگین سنی 37.8 سال, 9 نفر مجرد و 31 نفر متاهل, که از بین متاهلین 26 مورد دارای فرزند بودند, تشکیل شد. از بین شرکت کنندگان %57.5 سابقه شیردهی (خود یا همسر) داشتند. با استفاده از آزمون تی تست زوج, حضور در کارگاه باعث بهبود آگاهی, نگرش و عملکرد فراگیران شده بود (p<0.05). با به کارگیری آزمون های یک طرفه پیرسون و آنوآ, بین آگاهی و مشخصات دموگرافیک داشتن فرزند, سن, و سابقه شیردهی, تاثیر معنی داری مشاهده شد. همچنین در مورد نگرش تنها داشتن فرزند و در تغییر عملکرد تنها سن نقش تاثیرگذار داشت.نتیجه گیری: برگزاری دوره های ضمن خدمت برای پرسنل بهداشتی باعث تغییر مثبت در میزان آگاهی, نگرش و عملکرد آنان در امر مشاوره تغذیه با شیر مادر شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صیقلی، فریبا، فلاحی، محدثه، و فراهانی، زهرا. (1393). عوامل موثر بر تاثیرگذاری کارگاه ترویج تغذیه با شیر مادر بر دانش, نگرش و عملکرد شرکت کنندگان. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 21(118)، 92-101. SID. https://sid.ir/paper/10268/fa

    Vancouver: کپی

    صیقلی فریبا، فلاحی محدثه، فراهانی زهرا. عوامل موثر بر تاثیرگذاری کارگاه ترویج تغذیه با شیر مادر بر دانش, نگرش و عملکرد شرکت کنندگان. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1393؛21(118):92-101. Available from: https://sid.ir/paper/10268/fa

    IEEE: کپی

    فریبا صیقلی، محدثه فلاحی، و زهرا فراهانی، “عوامل موثر بر تاثیرگذاری کارگاه ترویج تغذیه با شیر مادر بر دانش, نگرش و عملکرد شرکت کنندگان،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 21، no. 118، pp. 92–101، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10268/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button