مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

898
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر مصرف چای بابونه و چای سیاه بر افسردگی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماران افسرده مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 29

چکیده

 مقدمه با توجه به باورهای عمومی و ترکیبات موجود در بابونه مبنی بر اثر تسکینی آن, این کارآزمایی بالینی به منظور مقایسه اثر مصرف چای بابونه و چای سیاه بر افسردگی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماران افسرده مبتلا به دیابت انجام شد. روش بررسی این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بوده که با مشارکت 74 بیمار افسرده مبتلا به دیابت انجام شد. افراد بطور تصادفی به دو گروه دریافت کننده چای بابونه و چای سیاه (37=n) تقسیم شدند, که بترتیب روزانه 3 فنجان چای کیسه ای بابونه و چای سیاه حداقل نیم ساعت بعد از وعده های غذایی دریافت کردند. جهت سنجش افسردگی پرسشنامه تست بک در ابتدای مطالعه, بعد از 6 و 12 هفته برای افراد تکمیل شد. آزمایش های ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) و مالن دی آلدویید (MDA) در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد. یافته ها در انتهای مطالعه 64 نفر مطالعه را به پایان رساندند. میانگین تست بک بعد از مطالعه بطور معناداری بین دو گروه کاهش یافت. نمره تست بک تفاوت معناداری را بعد از مداخله در دو گروه چای بابونه (001/0>P) و چای سیاه (04/0=P) نشان داد, ولی میانگین تغییر امتیاز بک بطور معناداری در گروه چای بابونه بیشتر از چای سیاه بدست آمد. میانگین غلظت TAC در هر دو گروه کاهش معناداری یافت ولی میانگین تغییرات آن بین دو گروه تفاوت معناداری را نشان نداد. نتیجه گیری مطالعه حاضر نشان داد مصرف چای بابونه در مقایسه با چای سیاه موجب کاهش نسبی میزان افسردگی, ولی بر شاخص های استرس اکسیداتیو بی تاثیر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمانیان، سحر، مظفری خسروی، حسن، زواررضا، جواد، دستجردی، قاسم، و لطفی، محمدحسن. (1397). مقایسه اثر مصرف چای بابونه و چای سیاه بر افسردگی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماران افسرده مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده. طلوع بهداشت، 17(4 (مسلسل 70) )، 13-29. SID. https://sid.ir/paper/102840/fa

    Vancouver: کپی

    کرمانیان سحر، مظفری خسروی حسن، زواررضا جواد، دستجردی قاسم، لطفی محمدحسن. مقایسه اثر مصرف چای بابونه و چای سیاه بر افسردگی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماران افسرده مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده. طلوع بهداشت[Internet]. 1397؛17(4 (مسلسل 70) ):13-29. Available from: https://sid.ir/paper/102840/fa

    IEEE: کپی

    سحر کرمانیان، حسن مظفری خسروی، جواد زواررضا، قاسم دستجردی، و محمدحسن لطفی، “مقایسه اثر مصرف چای بابونه و چای سیاه بر افسردگی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماران افسرده مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده،” طلوع بهداشت، vol. 17، no. 4 (مسلسل 70) ، pp. 13–29، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/102840/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button