Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

124
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره تام و فراکسیون های هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ایرانی بر استرس اکسیداتیو در رت های دیابتی نوع 1

صفحات

 صفحه شروع 130 | صفحه پایان 136

چکیده

 مقدمه: استرس اکسیداتیو, آشکارا با دیابت و عوارض آن در ارتباط است. احتمالا ترکیبات موجود در چای, بافت های بدن را در مقابل آسیب های اکسیدانی محافظت می کند. بر این اساس اثر عصاره تام چای سیاه و فراکسیون های حاصل از آن بر استرس اکسیداتیو رت های دیابتی مطالعه شد.روش ها: در این مطالعه, 56 رت نر سه ماهه در محدوده وزنی 250-200 گرم انتخاب و به طور تصادفی به 8 گروه 7 تایی تقسیم و به مدت یک ماه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه های اول و دوم سالم غیردیابتی و بقیه گروه ها توسط استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. به گروه های هشت گانه به ترتیب: 1- حامل (کنترل), 2- عصاره تام + حامل (کنترل), 3- حامل (دیابتی, کنترل), 4- عصاره تام + حامل (دیابتی) و فراکسیون های متانولی + حامل %20-5 (دیابتی) 6- %40 (دیابتی), 7- %60 (دیابتی), 8- ترکیب 80 و %100 (دیابتی) به صورت داخل صفاقی روزانه ترزیق شد. در پایان مطالعه از رت ها خون گیری و پارامترهای استرس اکسیداتیو اندازه گیری گردید و داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار SPSS مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در این مطالعه, عصاره تام باعث افزایش آنتی اکسیدانت تام (P=0.001), سوپر اکسید دیسموتاز (P=0.010), گلوتاتیون پراکسیداز (P=/000) و گلوتاتیون (P=0.002) در رت های سالم و دیابتیک و کاهش مالون دی آلدیید (P=0.01) در رت های دیابتیک شد. همچنین فراکسیون %20, باعث بیشترین افزایش در میزان های تام آنتی اکسیدانت (P=0.009), سوپراکسید دیسموتاز (P=0.002), گلوتاتیون پراکسیداز (P=0.001) و گلوتاتیون (P=0.001) و بیشترین کاهش در میزان مالون دی آلدیید (P=/001) در رت های دیابتیک گردید.نتیجه گیری: تجویز عصاره تام چای سیاه و فراکسیون %20 حاصل از آن, بر استرس اکسیداتیو رت های دیابتیک تاثیر مثبت دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی پور، بیت اله، دل آذر، عباس، استادرحیمی، علی، علی پورآژیری، سرور، و مسکری عباسی، مهران. (1388). اثر عصاره تام و فراکسیون های هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ایرانی بر استرس اکسیداتیو در رت های دیابتی نوع 1. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(2 (پیاپی 31))، 130-136. SID. https://sid.ir/paper/450107/fa

    Vancouver: کپی

    علی پور بیت اله، دل آذر عباس، استادرحیمی علی، علی پورآژیری سرور، مسکری عباسی مهران. اثر عصاره تام و فراکسیون های هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ایرانی بر استرس اکسیداتیو در رت های دیابتی نوع 1. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1388؛9(2 (پیاپی 31)):130-136. Available from: https://sid.ir/paper/450107/fa

    IEEE: کپی

    بیت اله علی پور، عباس دل آذر، علی استادرحیمی، سرور علی پورآژیری، و مهران مسکری عباسی، “اثر عصاره تام و فراکسیون های هیدرومتانولی حاصل از چای سیاه ایرانی بر استرس اکسیداتیو در رت های دیابتی نوع 1،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. 2 (پیاپی 31)، pp. 130–136، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450107/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا