مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,260
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فعالیت ضد باکتریایی اسانس .Salvia officinalis L

صفحات

 صفحه شروع 457 | صفحه پایان 468

چکیده

 بسیاری از فرآورده های خام گیاهان دارویی به علت داشتن روغن فرار به طور مستقیم در پزشکی مصرف می شوند, ولی در بیشتر موارد روغنهای فرار را از مواد خام جدا نموده و به عنوان دارو بکار می برند. اسانس سرشاخه گلدار مریم گلی(Salvia officinalis L.)  به روش تقطیر با آب استخراج و تاثیر آن بر روی 4 گونه باکتری گرم مثبت و گرم منفی با نامهای:Bacillus cereus E. coli, Bacillus anthracis, Shigella sonnei, به روش چاهک مطالعه و ترکیبهای شیمیایی اسانس توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی GC و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تجزیه و شناسایی شده و با محاسبه شاخصهای بازداری روشن گردید که در مجموع 10 ترکیب مختلف در اسانس مزبور شناسایی شد. عمده ترین ترکیبها a-pinene (5.5 درصد), borneol (9.4 درصد), a-humulene (8.4 درصد) و globulol (9.3 درصد) بود.روغن فرار موثر در برابر سوسپانسیون باکتریهای فوق الذکر با تراکم 108 میکروارگانیسم در هر میلی لیتر تعیین گردیده تا میزان باکتری کشی آن مورد مطالعه قرار گیرد. فعالیت باکتری کشی اسانس سرشاخه گلدار مریم گلی بعد از مدت زمان 48-24 ساعت به صورت هاله های عدم رشدی مشاهده شد. قطر این هاله ها به ترتیب در مورد باسیلوس سرئوس 40mm, باسیلوس آنتراسیس 25mm, شیگلا سونه ای 24mm و اشرشیاکلی 20mm به دست آمد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

آبروش، زهرا، رضایی، محمدباقر، و اشرفی، فاطمه. (1383). اثر فعالیت ضد باکتریایی اسانس .Salvia officinalis L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 20(4)، 457-468. SID. https://sid.ir/paper/105673/fa

Vancouver: کپی

آبروش زهرا، رضایی محمدباقر، اشرفی فاطمه. اثر فعالیت ضد باکتریایی اسانس .Salvia officinalis L. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1383؛20(4):457-468. Available from: https://sid.ir/paper/105673/fa

IEEE: کپی

زهرا آبروش، محمدباقر رضایی، و فاطمه اشرفی، “اثر فعالیت ضد باکتریایی اسانس .Salvia officinalis L،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 20، no. 4، pp. 457–468، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105673/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا