Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,251
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

708
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر دو روش آموزش رایانه ای و چهره به چهره بر تبعیت از رژیم غذایی بیماران پس از سکته قلبی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 85

چکیده

 زمینه و هدف: تبعیت از رژیم غذایی در کنترل بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی تاثیر دارد. آموزش به بیمار یک روش ارزشمند در ارتقای تبعیت از رژیم غذایی بیماران محسوب می شود. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر دو روش آموزش رایانه ای و چهره به چهره بر تبعیت از رژیم غذایی بیماران پس از سکته قلبی می باشد.روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی, تعداد 117 بیمار پس از بروز اولین حمله سکته قلبی که در بخش های مراقبت ویژه قلبی بیمارستان های امام خمینی, شریعتی, امیراعلم و مرکز قلب تهران بستری بودند, به روش نمونه گیری در دسترس طی خرداد 1388 تا خرداد 1389 انتخاب و به سه گروه تخصیص تصادفی یافتند. در گروه چهره به چهره, بیماران در دو جلسه در مورد رژیم غذایی آموزش دیدند. در گروه آموزش رایانه ای بیماران با کمک یک نرم افزار حاوی صوت, متن, تصویر و انیمیشن در منزل همان محتوای آموزشی را دریافت کردند, در حالی که گروه شاهد آموزشی علاوه بر آموزش معمول در بیمارستان دریافت نکردند. سه ماه بعد بیماران از نظر تبعیت از رژیم غذایی بررسی شدند.یافته ها: داده ها حاکی از همگن بودن سه گروه از لحاظ مشخصات فردی و بیماری (به جزء سابقه بیماری عروق کرونر) بود. در استفاده از گروه های غذایی ناسالم بین سه گروه تفاوت آماری مشاهده نشد. همچنین در استفاده از گروه های غذایی سالم بین دو گروه آموزش رایانه ای و چهره و چهره تفاوت آماری وجود نداشت. اما با مقایسه دو به دو گروه ها, در استفاده از گروه های غذایی سالم, گروه آموزش رایانه ای تبعیت بهتری در مصرف چربی های مفید(p<0.01)  و جانشین های مفید در گروه گوشت(p<0.01)  نسبت به گروه شاهد داشتند. همچنین گروه چهره به چهره تبعیت بهتری در مصرف گروه های غذایی سالم همچون جانشین های مفید در گروه گوشت(p=0.04)  و چربیهای مفید(p=0.04)  نسبت به شاهد داشتند.نتیجه گیری: آموزش رایانه ای و چهره به چهره هر دو به یک میزان بر ارتقای تبعیت از رژیم غذایی افراد پس از سکته قلبی موثر هستند. بنابراین با توجه به محدودیت زمانی کارکنان پرستاری برای آموزش چهره به چهره بیماران, استفاده از رایانه مقرون به صرفه تر است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مینا، معماری، اشرف الملوک، شبان، مرضیه، مهران، عباس، یاوری، پروانه، و سالاری فر، مجتبی. (1389). مقایسه تاثیر دو روش آموزش رایانه ای و چهره به چهره بر تبعیت از رژیم غذایی بیماران پس از سکته قلبی. حیات، 16(3-4)، 77-85. SID. https://sid.ir/paper/105943/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مینا، معماری اشرف الملوک، شبان مرضیه، مهران عباس، یاوری پروانه، سالاری فر مجتبی. مقایسه تاثیر دو روش آموزش رایانه ای و چهره به چهره بر تبعیت از رژیم غذایی بیماران پس از سکته قلبی. حیات[Internet]. 1389؛16(3-4):77-85. Available from: https://sid.ir/paper/105943/fa

    IEEE: کپی

    مینا محمدی، اشرف الملوک معماری، مرضیه شبان، عباس مهران، پروانه یاوری، و مجتبی سالاری فر، “مقایسه تاثیر دو روش آموزش رایانه ای و چهره به چهره بر تبعیت از رژیم غذایی بیماران پس از سکته قلبی،” حیات، vol. 16، no. 3-4، pp. 77–85، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا