مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,094
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,002
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد میکروبی عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن های باکتریال مهم انسان

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 45

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتی بیوتیک ها و نیز شیوع سویه های مقاوم, خلا ناشی از کاربرد داروهای ضد میکروبی جدید که دارای اثرات جانبی کمتری نسبت به آنتی بیوتیک ها باشند, احساس شده و از عصاره های گیاهی برای از بین بردن آن ها استفاده می شود. مرزه از گیاهان دارویی است که در طب سنتی کاربرد دارد. در این مطالعه, اثر عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن های باکتریال مهم انسان مورد بررسی قرار گرفته است.روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی از گیاه مزره (Satureja hortensis) برای بررسی اثرات ضد میکروبی آن استفاده شد. عصاره مرزه با غلظت های 50ppm, 25ppm و 12.5ppm تهیه و به روش انتشار چاهک روی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس, استرپتوکوکوس پیوژنز, استرپتوکوکوس پنومونیه, استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و پروتئوس میرابیلیس بررسی گردید. تست کمترین غلظت مهارکنندگی و بیش ترین غلطت مهار کنندگی به روش میکروتیترپلیت تعیین شد. عصاره مرزه نیز به روش ماسراسیون تهیه گردید.یافته ها: کمترین غلظت مهارکنندگی (Minimum inhibitory concentration-MIC) در حدود 12.5-50ppm مشاهده شد. بیش ترین غلظت مهارکنندگی در برابر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین غلظت مهارکنندگی غلظت عصاره مرزه 12.5ppm بوده که در برابر پروتئوس میرابیلیس مشاهده شد. همچنین این مطالعه نشان داد که میزان جذب (OD) برای تشکیل بیوفیلم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت 50ppm عصاره مرزه به مقدار صفر بود.نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره مرزه ممکن است به تنهایی برای درمان عفونت های باکتریایی مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تیموری، اسما، بکائیان، محمد، و پاپلی برواتی، سیدامین. (1395). اثر ضد میکروبی عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن های باکتریال مهم انسان. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 23(152)، 38-45. SID. https://sid.ir/paper/10970/fa

    Vancouver: کپی

    تیموری اسما، بکائیان محمد، پاپلی برواتی سیدامین. اثر ضد میکروبی عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن های باکتریال مهم انسان. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1395؛23(152):38-45. Available from: https://sid.ir/paper/10970/fa

    IEEE: کپی

    اسما تیموری، محمد بکائیان، و سیدامین پاپلی برواتی، “اثر ضد میکروبی عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن های باکتریال مهم انسان،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 23، no. 152، pp. 38–45، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button