Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

100
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

397
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات پروبیوتیکی و اثرات سمی عصاره سلولی لاکتوباسیلوس های جدا شده از فرآورده های لبنی استان گیلان بر رده سلول سرطانی HT-29 و سلول نرمال HUVEC

صفحات

 صفحه شروع 323 | صفحه پایان 333

چکیده

 زمینه و هدف: برخی از غذاها از جمله محصولات لبنی مثل ماست, منابع خوبی برای پروبیوتیک ها محسوب می شوند. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی خصوصیات پروبیوتیکی و اثرات سمی عصاره سلولی لاکتوباسیلوس های جدا شده از فرآورده های لبنی استان گیلان بر رده سلول سرطانی HT-29 و سلول نرمال HUVEC بود. روش کار: برای انجام تحقیق حاضر, ابتدا لاکتوباسیلوس ها از نمونه های لبنی جداسازی شدند, سپس شناسایی مورفولوژیکی, بیوشیمیایی, ژنتیکی و فیلوژنتیکی روی آنها انجام گرفت. با استفاده از توالی یابی و سپس آنالیز سکانس های تعیین شده در سایت NCBI, گونه لاکتوباسیلوس فرمنتوم (L. Fermentum) با همولوژی 61/88% تشخیص داده شد و درخت فیلوژنتیکی آن رسم گردید و به عنوان سویه Limosilactobacillus fermentum GL ثبت گردید. عصاره لاکتوباسیلوس های جدا شده بر روی رده سلول های سرطانی HT-29 و سلول های نرمال HUVEC اثر داده شد و بقای سلول ها تحت اثر لاکتوباسیلوس با استفاده از تست MTT (3-(4, 5 dimethylthiazol-2-yl)-2, 5 diphenyltetrazolium bromide) بررسی گردید. یافته ها: نشان داد عصاره سیتوپلاسمی باکتری لاکتوباسیلوس فرمنتوم در غلظت mg/ml 1, باعث کاهش 50% از سلول های HT-29 شده, ولی هیچ اثر سمی روی سلول های نرمال HUVEC نداشته است. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده, عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس فرمنتوم جدا شده از محصولات لبنی, موجب کاهش رشد سلول های سرطانی HT-29 نسبت به سلول نرمال HUVEC شد که با انجام مطالعات بیشتر می تواند به عنوان یک محصول پروبیوتیک, در درمان و پیشگیری از سرطان روده بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کفشدارجلالی، حسنیه، عیسی زاده، خسرو، و رضائیان، عباسعلی. (1401). بررسی خصوصیات پروبیوتیکی و اثرات سمی عصاره سلولی لاکتوباسیلوس های جدا شده از فرآورده های لبنی استان گیلان بر رده سلول سرطانی HT-29 و سلول نرمال HUVEC. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 29(12 )، 323-333. SID. https://sid.ir/paper/1127276/fa

    Vancouver: کپی

    کفشدارجلالی حسنیه، عیسی زاده خسرو، رضائیان عباسعلی. بررسی خصوصیات پروبیوتیکی و اثرات سمی عصاره سلولی لاکتوباسیلوس های جدا شده از فرآورده های لبنی استان گیلان بر رده سلول سرطانی HT-29 و سلول نرمال HUVEC. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1401؛29(12 ):323-333. Available from: https://sid.ir/paper/1127276/fa

    IEEE: کپی

    حسنیه کفشدارجلالی، خسرو عیسی زاده، و عباسعلی رضائیان، “بررسی خصوصیات پروبیوتیکی و اثرات سمی عصاره سلولی لاکتوباسیلوس های جدا شده از فرآورده های لبنی استان گیلان بر رده سلول سرطانی HT-29 و سلول نرمال HUVEC،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 29، no. 12 ، pp. 323–333، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1127276/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا