Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,633
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

764
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی علل قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر در مادران نخست زا

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 53

چکیده

 زمینه و هدف: سازمان جهانی بهداشت تبعیت مادران از تغذیه انحصاری با شیر مادر را تا 6 ماه اول تولد کودک و ادامه آن را به همراه غذای جامد تا دو سالگی توصیه نموده است. میزان بالایی از قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر در سالهای اخیر در ایران گزارش شده است, لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی دلایل قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر در مادران نخست زا است.روش بررسی: این پژوهش, یک مطالعه توصیفی و مقطعی بوده است. حجم نمونه پژوهش 331 نفر برآورد شد که بطور مستمر از میان مادران نخست زا در مرکز آموزشی درمانی شهید اکبرآبادی تهران انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه و چک لیست جمع آوری شد. پیگیری موضوع قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر, بطور تلفنی و 28 روز پس از تاریخ زایمان آنان انجام شد و موضوع پیروی یا عدم پیروی از تغذیه انحصاری با شیر مادر مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در 52.6 درصد موارد تغذیه انحصاری با شیر مادر صورت گرفته بود. دلایل قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر بر حسب عوامل موثر به سه گروه عوامل مادری (خودکارآمدی پایین و سایر عوامل همچون درک مادر از کم بودن حجم شیر, مشکلات مربوط به پستان و تغذیه نوزاد توسط دیگران) 38.9 درصد, عوامل نوزادی (مانند دل درد یا کولیک نوزادی, زردی نوزاد و وزن کم هنگام تولد) 21.7 درصد و بالاخره ترکیبی از عوامل مادری و نوزادی 39.5 درصد, طبقه بندی شدند.نتیجه گیری کلی: با توجه به اینکه فراوانی عوامل ترکیبی (مادری – نوزادی) در قطع زودهنگام تغذیه انحصاری با شیر مادر بیشتر بوده است, کاهش این دسته از مشکلات, یکی از راه های تداوم و تبعیت از شیردهی به شمار می رود. مداخلات آموزشی و به ویژه مشاوره های تلفنی 24 ساعته برای مادران نخست زا و کم تجربه, می تواند بطور جدی در سیاست گذاری های بهداشتی مدنظر قرار گیرند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمت نژاد، لیلی، و باستانی، فریده. (1390). بررسی علل قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر در مادران نخست زا. نشریه پرستاری ایران، 24(71)، 42-53. SID. https://sid.ir/paper/114215/fa

    Vancouver: کپی

    رحمت نژاد لیلی، باستانی فریده. بررسی علل قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر در مادران نخست زا. نشریه پرستاری ایران[Internet]. 1390؛24(71):42-53. Available from: https://sid.ir/paper/114215/fa

    IEEE: کپی

    لیلی رحمت نژاد، و فریده باستانی، “بررسی علل قطع تغذیه انحصاری با شیر مادر در مادران نخست زا،” نشریه پرستاری ایران، vol. 24، no. 71، pp. 42–53، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/114215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا