مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارائه مدل برای رتبه بندی معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور

صفحات

 صفحه شروع 110 | صفحه پایان 121

چکیده

 مقدمه و اهداف: ارتقاء شاخص های بهداشتی, یک موضوع کلیدی در اکثر جوامع می باشد. در این راستا, معاونت های بهداشتی با تولیت, پایش و هماهنگی های لازم در راستای ارتقای این شاخص ها اقدام می کنند. هدف از پژوهش حاضر, ارائه مدل برای رتبه بندی عملکرد معاونت ها می باشد.روش کار: پژهش حاضر, از نوع کاربردی و کیفی است که در سال 1391 انجام پذیرفت. گروه تحقیق اولیه متشکل از 12 نفر از خبرگان با توجه به سابقه مدیریتی و تجربه طولانی در معاونت بهداشتی انتخاب شدند. در این مطالعه, ابتدا مرور کتابخانه ای و اسنادی صورت گرفت و سپس با جلسات گروه کاری متمرکز و نظرخواهی از خبرگان به تعریف و تعیین شاخص های کلیدی پرداخته شد.یافته ها: الگویی متشکل از 9 معیار فرآیندی (13 شاخص عمومی و 15 شاخص اختصاصی), جهت رتبه بندی معاونت های بهداشتی کشور ارایه شد. فرآیندهای عمومی شامل معیارهای رهبری و مدیریت, برنامه ها و استراتژی ها, منابع و مشارکت ها, نیروی انسانی و نظام جامع آمار و اطلاعات و فرآیندهای اختصاصی شامل مراقبت های بهداشت اولیه, پزشک خانواده, مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت و طرح های پایلوت کشوری بود. محدوده نمره شاخص ها بین 1-8 بود که با شاخص صفر, مقایسه گردیدند.نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که مولفه ها و شاخص های فرآیندی در تعیین وضعیت عملکرد معاونت های بهداشتی موثرتر بوده و الگوی ارائه شده نیز مبتنی بر این موضوع می باشد و پیشنهاد می گردد که رتبه بندی معاونت های بهداشتی, هر دو سال یک بار از سوی وزارت بهداشت صورت پذیرد و مولفه ها و معیارهای فرآیندی این مدل بر اساس نتایج عملی بهبود یابند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button