مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,668
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

777
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط الگوی عادات غذایی با چاقی در بزرگسالان ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 34

چکیده

 سابقه و هدف: یافته های تعداد اندکی از مطالعات که ارتباط بین الگوی عادات غذایی و چاقی را بررسی کرده اند, متناقض است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین الگوی عادات غذایی, مشخص شده به روش LCA Latent class analysis)) و چاقی در یک جمعیت بزرگ از بزرگسالان ایرانی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی روی 7958 نفر بزرگسالان انجام شد, الگوی عادات غذایی در پنج حوزه (نظم وعده های غذایی, سرعت خوردن غذا, میزان مصرف مایعات حین وعده غذایی, فاصله وعده غذایی تا خواب و مصرف غذاهای چرب) با استفاده از پرسشنامه, ارزیابی شدند. LCA برای ارزیابی گروه بندی رفتارهای غذایی استفاده شد. شاخص های تن سنجی توسط پرسشنامه خود-اجرای اعتبار سنجی شده مورد ارزیابی قرار گرفت. چاقی عمومی و چاقی شکمی به صورت شاخص توده بدنی (BMI) بزرگ تر یا مساوی 30 و دور کمر بزرگ تر یا مساوی 88 سانتی متر برای زنان و 102 سانتی متر برای مردان تعریف شدند.یافته ها: شیوع چاقی عمومی و چاقی شکمی در افراد مورد مطالعه به ترتیب 9.7 و 27.7 درصد بود. سه دسته مجزا برای سرعت خوردن غذا (متوسط, متوسط به پایین و متوسط به بالا), دو دسته برای وعده غذایی (منظم و غیر منظم), دو دسته برای مصرف مایعات حین وعده غذایی (نوشیدن متوسط و بالا بین وعده غذایی), سه دسته برای فاصله بین وعده غذایی تا خواب (فاصله زمانی کوتاه, متوسط و طولانی تا زمان استراحت), و سه دسته برای دریافت غذای چرب (دریافت کم, متوسط و بالا غذای چرب) توسط LCA تعریف شد. بعد از تعدیل متغیر های مخدوش تر بالقوه, افراد دارای الگوی غذایی نامنظم در مقایسه با افرادی که دارای الگوی غذایی منظم, به میزان 21%, 24% و 22% بیشتر در معرض اضافه وزن یا چاقی عمومی, اضافه وزن یا چاقی شکمی و چاقی شکمی بودند. افراد در گروه «نوشیدن زیاد مایعات در حین وعده غذایی» شانس بیشتری برای ابتلا به اضافه وزن (نسبت شانس: 1.37؛ 95% فاصله اطمینان 1.58-1.19) و چاقی (نسبت شانس: 1.51؛ 95% فاصله اطمینان 1.97-1.16) در مقایسه با افراد گروه «نوشیدن متوسط مایعات در حین وعده غذایی» داشتند. بین دریافت متوسط غذاهای چرب با اضافه وزن یا چاقی شکمی (نسبت شانس: 0.85؛ 95% فاصله اطمینان 1.00-0.73 و چاقی شکمی (نسبت شانس: 0.80؛ 95% فاصله اطمینان 0.96-0.68) در مقایسه با دریافت کم غذاهای چرب ارتباط معکوسی وجود داشت. ارتباط معنی داری بین سرعت غذا خوردن, فاصله وعده غذایی تا خواب و چاقی عمومی و چاقی شکمی بعد از تعدیل برای متغیر های مخدوش تر دیده نشد.نتیجه گیری: الگوی غذایی نامنظم و نوشیدن زیاد مایعات در حین وعده غذایی با افزایش شانس ابتلا به چاقی عمومی و چاقی شکمی, همراه بود در حالی که مصرف متوسط غذاهای چرب با کاهش شانس ابتلا به چاقی شکمی در میان بزرگسالان ایرانی در ارتباط بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فلاح مشکانی، روح اله، صانعی، پروانه، اسماعیل زاده، احمد، حسن زاده کشتلی، عمار، فیضی، آوات، و ادیبی، پیمان. (1395). ارتباط الگوی عادات غذایی با چاقی در بزرگسالان ایرانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(2)، 19-34. SID. https://sid.ir/paper/121186/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح مشکانی روح اله، صانعی پروانه، اسماعیل زاده احمد، حسن زاده کشتلی عمار، فیضی آوات، ادیبی پیمان. ارتباط الگوی عادات غذایی با چاقی در بزرگسالان ایرانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(2):19-34. Available from: https://sid.ir/paper/121186/fa

    IEEE: کپی

    روح اله فلاح مشکانی، پروانه صانعی، احمد اسماعیل زاده، عمار حسن زاده کشتلی، آوات فیضی، و پیمان ادیبی، “ارتباط الگوی عادات غذایی با چاقی در بزرگسالان ایرانی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 2، pp. 19–34، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121186/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button