مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

788
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

270
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوهای غذایی غالب و چاقی عمومی و چاقی شکمی در زنان بزرگسال شمال شهر تهران در سال 1386

صفحات

 صفحه شروع 246 | صفحه پایان 257

چکیده

 سابقه و هدف: به کارگیری روش تحلیل الگوهای غذایی می تواند با منعکس کردن رفتارهای تغذیه ای افراد, اطلاعات بیشتری را در زمینه اتیولوژی تغذیه ای بیماری های مزمن از جمله چاقی در اختیار محققین قرار دهد. هدف این مطالعه, تعیین الگوهای غذایی غالب و چاقی عمومی و شکمی در زنان بزرگسال ساکن شمال شهر تهران در سال 1386 بود.روش بررسی: دراین مطالعه مقطعی, 460 زن 50-20 ساله ساکن مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شمال شهر تهران به روش نمونه برداری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. دریافت های غذایی در یک سال گذشته با پرسش نامه نیمه کمی بسامد خوراک گردآوری شد. وزن و قد و دور کمر طبق دستورالعمل های استاندارد اندازه گیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه شد. چاقی عمومی به صورت  BMI≥30 kg/m2 و چاقی شکمی به صورت دور کمر ≥88 سانتی متر تعریف شد. با روش تحلیل عاملی الگوهای غذایی غالب تعیین شدند. رابطه الگوهای غذایی غالب با چاقی عمومی و شکمی با روش رگرسیون لجستیک بررسی شد.یافته ها: دو الگوی غذایی غالب الگوی شامل غذایی سالم و الگوی غذایی ناسالم شناسایی شدند. بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده, افرادی که در بالاترین چارک الگوی غذایی ناسالم قرار داشتند, به طور معنی داری احتمال بیشتری برای ابتلا به چاقی عمومی (نسبت شانس: 3.70, P<0.01) و چاقی شکمی (نسبت شانس: 4.01, P<0.01) داشتند و افرادی که در بالاترین چارک الگوی غذایی سالم قرار داشتند, احتمال کمتری برای ابتلا به چاقی عمومی و چاقی شکمی داشتند.نتیجه گیری: الگوهای غذایی غالب زنان مورد مطالعه با چاقی عمومی و چاقی شکمی مرتبط بود. انجام مطالعات آینده نگر برای تأیید این یافته ها ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضازاده، آرزو، رشیدخانی، بهرام، و امیدوار، نسرین. (1388). بررسی الگوهای غذایی غالب و چاقی عمومی و چاقی شکمی در زنان بزرگسال شمال شهر تهران در سال 1386. پژوهش در پزشکی، 33(4)، 246-257. SID. https://sid.ir/paper/450488/fa

    Vancouver: کپی

    رضازاده آرزو، رشیدخانی بهرام، امیدوار نسرین. بررسی الگوهای غذایی غالب و چاقی عمومی و چاقی شکمی در زنان بزرگسال شمال شهر تهران در سال 1386. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1388؛33(4):246-257. Available from: https://sid.ir/paper/450488/fa

    IEEE: کپی

    آرزو رضازاده، بهرام رشیدخانی، و نسرین امیدوار، “بررسی الگوهای غذایی غالب و چاقی عمومی و چاقی شکمی در زنان بزرگسال شمال شهر تهران در سال 1386،” پژوهش در پزشکی، vol. 33، no. 4، pp. 246–257، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450488/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button