مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,468
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه روش های مختلف تعیین سوء تغذیه انرژی - پروتئین با روش ارزیابی جامع ذهنی در بیماران همودیالیزی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 سابقه و هدف: سوء تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران همودیالیزی شایع است. تاکنون مطالعه ای در زمینه مقایسه روش های مختلف تعیین سوء تغذیه انرژی - پروتئین شاملSGA ,DMS ,MIS  و BMI در بیماران همودیالیزی صورت نگرفته است. بنابراین مطالعه حاضر به منظور تعیین حساسیت, ویژگی, درستی, ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت درست نمایی مثبت و منفی روش هایDMS ,MIS  و BMI در مقایسه با روش SGA که متداول ترین روش تعیین سوء تغذیه در بیماران همودیالیزی است صورت گرفت.افراد و روش ها: در این مطالعه از 2302 بیمار همودیالیزی بزرگسال واجد شرایط در کلیه بیمارستان های تهران, 291 بیمار به طور تصادفی با استفاده از نمونه گیری نظام مند انتخاب شدند. وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی از طریق تکمیل فرم های SGA,DMS  و MIS و تعیین BMI مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتایی, 4 میلی لیتر خون از بیماران قبل از دیالیز گرفته شد و غلظت اوره, کراتینین, آلبومین و  TIBCسرم اندازه گیری شد.یافته ها: در این مطالعه شیوع سوء تغذیه انرژی - پروتئین خفیف تا متوسط در بیماران همودیالیزی شهر تهران بر مبنای روش هایSGA ,DMS ,MIS  و BMI به ترتیب %60.5, %61.5, %54 و %16.5 بود. شیوع سوء تغذیه انرژی - پروتئین شدید در این بیماران بر مبنای روش هایSGA ,DMS ,MIS  و BMI به ترتیب %1, %1.5, %1 و %1 بود. حساسیت, ویژگی, درستی, سطح زیر منحنی ROC, ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت درست نمایی مثبت و منفی در مورد روش DMS در مقایسه با روشSGA , به ترتیب معادل %94, %88, %92, 0.97, %93, %92, 7.8 و 0.07, در مورد روش MIS در مقایسه با روشSGA , به ترتیب معادل %87, %96, %91, 0.97, %97, %83, 22 و 0.13 و در مورد شاخص BMI در مقایسه با روشSGA , به ترتیب معادل %23, %91, %50, 0.64, %80, %43, 2.5 و 0.85 بودند.نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که روش های DMS و MIS, از نظر تشخیص سوء تغذیه در بیماران همودیالیزی, تقریبا مشابه با روش SGA هستند, در حالی که BMI شاخص مناسبی در این زمینه نیست. همچنین به نظر می رسد که روش DMS در ارزیابی های معمول بیمارستانی جایگزین مناسب تری برای SGA است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    طبیبی، هادی، اصحابی، عاطفه، نوذری، بهناز، مهدوی مزده، میترا، هدایتی، مهدی، و عبدالهی، مرتضی. (1389). مقایسه روش های مختلف تعیین سوء تغذیه انرژی - پروتئین با روش ارزیابی جامع ذهنی در بیماران همودیالیزی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 5(4 (پی در پی 19))، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/121224/fa

    Vancouver: کپی

    طبیبی هادی، اصحابی عاطفه، نوذری بهناز، مهدوی مزده میترا، هدایتی مهدی، عبدالهی مرتضی. مقایسه روش های مختلف تعیین سوء تغذیه انرژی - پروتئین با روش ارزیابی جامع ذهنی در بیماران همودیالیزی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛5(4 (پی در پی 19)):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/121224/fa

    IEEE: کپی

    هادی طبیبی، عاطفه اصحابی، بهناز نوذری، میترا مهدوی مزده، مهدی هدایتی، و مرتضی عبدالهی، “مقایسه روش های مختلف تعیین سوء تغذیه انرژی - پروتئین با روش ارزیابی جامع ذهنی در بیماران همودیالیزی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 4 (پی در پی 19)، pp. 13–22، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا