مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع انواع مختلف سو تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران همودیالیزی شهر تهران در سال 1387

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 28

چکیده

 سابقه و هدف: سو تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران همودیالیزی شایع است و تا کنون, مطالعه جامعی در زمینه شیوع سوء تغذیه انرژی - پروتئین در ایران از جمله در شهر تهران که دارای بیشترین بیمار همودیالیزی است, صورت نگرفته است. از سوی دیگر, تاکنون, مطالعه ای در زمینه شیوع انواع مختلف سوء تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران همودیالیزی انجام نشده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی شیوع سو تغذیه انرژی - پروتئین و انواع مختلف آن در بیماران همودیالیزی شهر تهران در سال 1387 انجام گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی از 2302 بیمار همودیالیزی بزرگسال واجد شرایط در کلیه بیمارستان های تهران 291 بیمار به طور تصادفی با استفاده از نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی با استفاده از روش ارزیابی جامع ذهنی Assessment ) (Subjective Global SGA تعیین شد. رژیم غذایی بیماران با استفاده از پرسشنامه یادآمد خوراک چهار روزه (شامل دو روز دیالیز و دو روز غیردیالیز) مورد ارزیابی قرار گرفت. قد و وزن بیماران در پایان اولین جلسه دیالیز تعیین شد. همچنین بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن4cc خون قبل از دیالیز گرفته شد و غلظت اوره , کراتی نین , آلبومین و CRP (C-Reactive Protein) سرم اندازه گیری شد.یافته ها: شیوع سو تغذیه انرژی - پروتئین خفیف تا متوسط و سو تغذیه شدید در بیماران همودیالیزی شهر تهران بر مبنای شاخص SGA به ترتیب معادل 60.5% و 1% بود. ابتلای بیماران همودیالیزی به انواع سو تغذیه چنین بود: حدود 20.5% بیماران سوء تغذیه انرژی - پروتئین نوع I (دریافت ناکافی انرژی یا پروتئین, بدون وجود التهاب), 65.5% سو تغذیه انرژی - پروتئین نوع IIa (دریافت ناکافی انرژی یا پروتئین, همراه با التهاب) و 14% سو تغذیه انرژی - پروتئین نوع IIb (دریافت کافی انرژی و پروتئین, همراه با التهاب). وضعیت آن دسته از بیمارانی که بر مبنای شاخص SGA فاقد سو تغذیه انرژی - پروتئین بودند یا به عبارت دیگر وضعیت تغذیه ای طبیعی داشتند به این شرح بود: حدود 3.5% وضعیت تغذیه ای طبیعی نوع Ia (دریافت کافی انرژی و پروتئین, بدون وجود التهاب), 34% وضعیت تغذیه ای طبیعی نوع Ib (دریافت ناکافی انرژی یا پروتئین, بدون وجود التهاب), 55.5% وضعیت تغذیه ای طبیعی نوع IIa (دریافت ناکافی انرژی یا پروتئین, همراه با التهاب) و 7% وضعیت تغذیه ای طبیعی نوع IIb (دریافت کافی انرژی و پروتئین, همراه با التهاب).نتیجه گیری: سو تغذیه انرژی پروتئین در بیماران همودیالیزی شهر تهران به طور قابل توجهی شایع و بیشترین نوع آن سو تغذیه انرژی - پروتئین نوع IIa بود. همچنین, بیماران همودیالیزی که مطابق SGA فاقد سو تغذیه هستند, باید مورد توجه قرار گیرند زیرا در این بیماران, دریافت انرژی یا پروتئین ممکن است ناکافی باشد و التهاب وجود داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اصحابی، عاطفه، نوذری، بهناز، طبیبی، هادی، مهدوی مزده، میترا، هدایتی، مهدی، و هوشیارراد، آناهیتا. (1389). شیوع انواع مختلف سو تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران همودیالیزی شهر تهران در سال 1387. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 5(1 (پی در پی 16))، 17-28. SID. https://sid.ir/paper/121369/fa

Vancouver: کپی

اصحابی عاطفه، نوذری بهناز، طبیبی هادی، مهدوی مزده میترا، هدایتی مهدی، هوشیارراد آناهیتا. شیوع انواع مختلف سو تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران همودیالیزی شهر تهران در سال 1387. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛5(1 (پی در پی 16)):17-28. Available from: https://sid.ir/paper/121369/fa

IEEE: کپی

عاطفه اصحابی، بهناز نوذری، هادی طبیبی، میترا مهدوی مزده، مهدی هدایتی، و آناهیتا هوشیارراد، “شیوع انواع مختلف سو تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران همودیالیزی شهر تهران در سال 1387،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 1 (پی در پی 16)، pp. 17–28، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121369/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا