مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناخت عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی پرفیبر از دیدگاه بیماران دیابتی نوع 2: یک مطالعه کیفی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

چکیده

 سابقه و هدف: با وجود توصیه به افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی بیماران دیابتی, میزان مصرف فیبر غذایی در آن ها پایین است. این مطالعه کیفی با هدف تعیین مزایا و موانع درک شده در خصوص مصرف مواد غذایی پرفیبر از دیدگاه بیماران دیابت نوع 2 انجام شد.مواد و روش ها: پژوهش انجام شده از نوع مطالعه کیفی بود و در سال 1389 انجام شد. داده ها با استفاده از 6 بحث گروهی متمرکز در 55 بیماران دیابتی نوع 2 (34 تا 70 ساله) جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل مطالعات کیفی استراوس و کوربین انجام شد.یافته ها: مزایای درک شده در خصوص مصرف فیبر توسط بیماران دیابتی شامل کنترل بهتر قند خون, بهبود عملکرد گوارشی, پیشگیری و کنترل برخی بیماری ها بود. موانع درک شده برای مصرف فیبر توسط شرکت کنندگان را می توان به 3 دسته تقسیم بندی کرد, شامل: موانع فردی (مانند: نداشتن آگاهی, نداشتن علاقه, نداشتن زمان کافی, هزینه, احساس خستگی, مشکلات دندانی, باورهای نادرست, ترس از هیپرگلیسمی, مشکلات گوارشی), موانع اجتماعی (مانند: عدم آگاهی, نداشتن حمایت خانواده, فشار خانواده) و موانع آموزشی (مانند: نداشتن تبلیغات مناسب, آموزش ناکافی در جامعه, در دسترس نبودن مراکز آموزشی).نتیجه گیری: مطالعه حاضر مزایا و موانع موثر بر مصرف فیبر را از دیدگاه بیماران دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار داد که یافته های آن می تواند در طراحی مداخلات آموزشی بر پایه مدل فرانظریه ای و به کارگیری فرایندهای مناسب ایجاد تغییر رفتارهای تغذیه ای و افزایش مصرف فیبر در بیماران دیابتی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشانی، پریسا، و فروید، مریم السادات. (1391). شناخت عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی پرفیبر از دیدگاه بیماران دیابتی نوع 2: یک مطالعه کیفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 7(1 (پی در پی 24))، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/121261/fa

    Vancouver: کپی

    کشانی پریسا، فروید مریم السادات. شناخت عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی پرفیبر از دیدگاه بیماران دیابتی نوع 2: یک مطالعه کیفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛7(1 (پی در پی 24)):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/121261/fa

    IEEE: کپی

    پریسا کشانی، و مریم السادات فروید، “شناخت عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی پرفیبر از دیدگاه بیماران دیابتی نوع 2: یک مطالعه کیفی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 1 (پی در پی 24)، pp. 11–22، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button