Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

454
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط دریافت غذایی و عوامل موثر بر آن در مبتلایان به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به شیوع جهانی دیابت نوع 2 و اهمیت خودمراقبتی و آگاهی مردم نسبت به این بیماری, مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی غذایی غالب بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و شناسایی عوامل دخیل در تشدید این بیماری صورت گرفت. برای آگاهی از سواد تغذیه ای بیماران, رابطه بین مصرف غذایی و سه سطح تحصیلات در بیماران به عنوان معیاری مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: مطالعه مقطعی-تحلیلی حاضر در ارتباط با بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به بیمارستان "شهید بهشتی قم" در سال 2019 انجام شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراکی (FFQ: Food Frequency Questionnaires) صورت گرفت. از آزمون های T و ANOVA برای مقایسه میانگین مصرف گروه های غذایی بین بیماران دیابتی با توجه به جنس و سطح تحصیلات آن ها استفاده گردید. آنالیز داده ها نیز با بهره گیری از نرم افزار SPSS 22 صورت گرفت. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن بودند که در بین بیماران مبتلا به دیابت نوع 2, تفاوت های معنا داری از نظر مصرف مواد غذایی نظیر حبوبات و سبزیجات کلمی در میان مردان و زنان وجود دارد؛ به طوری که میزان مصرف این گروه از مواد غذایی در مقایسه با دیگر گروه ها بیشتر بود. همچنین در میزان مصرف گروه های غلات تصفیه شده, غلات کامل, میوه, سبزیجات کلمی, سبزیجات زرد رنگ, سایر سبزیجات, ماهی, تخم مرغ, قهوه, لبنیات پرچرب, زیتون و نوشابه, تفاوت های معنا داری بر حسب میزان تحصیلات بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 وجود داشت. نتیجه گیری: مصرف غذاهای سلامت محور در بیمارن مبتلا به دیابت نوع 2 که دارای تحصیلات بالاتر بودند, بیشتر بودکه این مهم نشان دهنده بیشتر بودن آگاهی از فواید این مواد غذایی نسبت به گروه با تحصیلات پایین تر است. بر مبنای نتایج می توان گفت که تغییرات سبک زندگی نظیر کاهش وزن و استفاده از الگوهای غذایی سالم مانند رژیم غذایی سالم همراه با داشتن فعالیت فیزیکی مناسب می تواند نقش موثری در مدیریت بیماری دیابت نوع 2 داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    برزگرنظری، سمیرا، تبرایی، ریحانه، حضوری، محمد، امیرکانیان، فاطمه، و واحدیان، مصطفی. (1399). بررسی ارتباط دریافت غذایی و عوامل موثر بر آن در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 14(10 )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/401478/fa

    Vancouver: کپی

    برزگرنظری سمیرا، تبرایی ریحانه، حضوری محمد، امیرکانیان فاطمه، واحدیان مصطفی. بررسی ارتباط دریافت غذایی و عوامل موثر بر آن در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1399؛14(10 ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/401478/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا برزگرنظری، ریحانه تبرایی، محمد حضوری، فاطمه امیرکانیان، و مصطفی واحدیان، “بررسی ارتباط دریافت غذایی و عوامل موثر بر آن در مبتلایان به دیابت نوع 2،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 14، no. 10 ، pp. 1–13، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401478/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا