مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

164
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش های صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به اهمیت دیابت به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز و اثرات آنتی دیابتیک ایزوفلاون های سویا, در این مطالعه اثردایدزئین به عنوان مهم ترین ایزوفلاون موجود در سویا بر سطح گلوکز, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز در موش های صحرایی دیابتی بررسی شد. مواد و روش ها: در این مطالعه 36 موش صحرایی نر نژاد Sprague-Dawley به سه گروه سالم, دیابتی و دیابتی مصرف کننده دایدزئین تقسیم شدند. دیابت در اثر تزریق وریدی یک دوز 60 میلی گرمی استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن که در 05/0 مول به ازای هر لیتر بافر سیترات حل شده بود, در موش های صحرایی ایجاد و سطح گلوکز بالای 250mg به ازای دسی لیتر معیار دیابت در نظر گرفته شد. دایدزئین به میزان 600mg به ازای هر کیلوگرم رژیم با غذای استاندارد پایه مخلوط و به مدت 3 هفته مورد استفاده واقع شد. یافته ها : مکمل یاری با دایدزئین تاثیر معنی داری بر سطح گلوکز خون ناشتا نداشت, اما کاهش معنی داری در سطح تری گلیسرید و LDL در گروه مکمل یاری شده در مقایسه با گروه شاهد دیابتی مشاهده شد (0001/0=P). میزان HDL نیز در این گروه افزایش یافت (0003/0 =P) دایدزئین تاثیر معنی داری بر عملکرد آنزیم پاراکسوناز در مقایسه با گروه های شاهد نشان نداد, در حالی که مقایسه مقادیر ابتدایی و انتهایی عملکرد این آنزیم در گروه مکمل یاری شده, حاکی از اثر مثبت دایدزئین در جلوگیری از کاهش فعالیت این آنزیم بود (0001/0=P). نتیجه گیری: دایدزئین می تواند نقش مفیدی در جلوگیری از آشفتگی ایجاد شده در پروفایل لیپیدی ناشی از دیابت و احتمالا تقویت سیستم آنتی اکسیدانی بدن داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افتخاری، محمدحسن، رجایی فرد، عبدالرضا، اوجی، علی اکبر، و محمدزاده هنرور، نیاز. (1388). اثر دایدزئین بر سطح گلوکز, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش های صحرایی دیابتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4(2 (پی در پی 13))، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/121281/fa

    Vancouver: کپی

    افتخاری محمدحسن، رجایی فرد عبدالرضا، اوجی علی اکبر، محمدزاده هنرور نیاز. اثر دایدزئین بر سطح گلوکز, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش های صحرایی دیابتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛4(2 (پی در پی 13)):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/121281/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن افتخاری، عبدالرضا رجایی فرد، علی اکبر اوجی، و نیاز محمدزاده هنرور، “اثر دایدزئین بر سطح گلوکز, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش های صحرایی دیابتی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 2 (پی در پی 13)، pp. 37–44، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button