مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,142
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی- الکلی هسته انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش های صحرایی دریافت کننده سرب

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 111

چکیده

 سابقه و هدف: افزایش تولید رادیکال های آزاد اکسیژن در حیوانات دریافت کننده سرب نقش اصلی را در افزایش فشار خون شریانی به عهده دارد. در این مطالعه, اثر عصاره آبی- الکلی دانه انگور قرمز به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی بر میزان فشار خون و تغییرات جریان خون مفصل زانو در موش های دریافت کننده سرب بررسی شد.مواد و روشها: در این پژوهش از 32 موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد. موش ها به 4 دسته هشت تایی تقسیم شدند: گروه شاهد, گروه دریافت کننده آب حاوی 100 ppm استات سرب به تنهایی, گروه دریافت کننده عصاره به تنهایی (100 mg/kg عصاره) و گروهی که هم عصاره و هم سرب (100 ppm استات سرب و 100 mg/kg عصاره) به مدت 60 روز دریافت کردند. برای اندازه گیری تغییرات فشار خون از کاف دمی استفاده شد. امواج فشار خون بعد از تقویت و فیلتر شدن با استفاده از نرم افزارچارت -5 پاورلب روی صفحه نمایش رایانه نشان داده می شد. تغییرات جریان خون با استفاده از دستگاه جریان سنج لیزری دو کاناله اندازه گیری شد. جریان خون مفصل زانو در پاسخ به تجویز موضعی سدیم نیتروپروساید (SNP) به عنوان شل کننده غیر وابسته به آندوتلیوم بررسی شد.یافته ها: تماس دراز مدت با سرب به صورت معنی داری باعث افزایش فشار خون (129.12±3.3) شد (P<0.05). مصرف عصاره هسته انگور به صورت معنی داری (P<0.001) مانع افزایش فشار خون ناشی از سرب در گروه دریافت کننده سرب و عصاره هسته انگور شد (110.25±2.11). SNP با دز SNP 10-4MOL با افزایش قطر عروق باعث افزایش جریان خون مفصل زانو در گروه دریافت کننده سرب (%22.28±1.89 افزایش) و کاهش فشار خون شد (P<0.05). عصاره دانه انگور از تاثیر سرب بر کاهش جریان خون مفصل زانو در پاسخ به SNP در گروه دریافت کننده سرب جلوگیری کرد (P<0.05).نتیجه گیری: عصاره هسته انگور احتمالا با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و با حذف رادیکال های آزاد, فشار خون رادر گروه دریافت کننده سرب کاهش می دهد و بنابراین, می تواند از اثرات سمی سرب جلوگیری کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع مهرجردی، فاطمه، بدوی، محمد، عاشورزاده، ساره، مرادی، لیدا، داوودی، سیدحسین، و عجمی، مرجان. (1392). اثر عصاره آبی- الکلی هسته انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش های صحرایی دریافت کننده سرب. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(1)، 105-111. SID. https://sid.ir/paper/121303/fa

    Vancouver: کپی

    زارع مهرجردی فاطمه، بدوی محمد، عاشورزاده ساره، مرادی لیدا، داوودی سیدحسین، عجمی مرجان. اثر عصاره آبی- الکلی هسته انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش های صحرایی دریافت کننده سرب. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(1):105-111. Available from: https://sid.ir/paper/121303/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه زارع مهرجردی، محمد بدوی، ساره عاشورزاده، لیدا مرادی، سیدحسین داوودی، و مرجان عجمی، “اثر عصاره آبی- الکلی هسته انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش های صحرایی دریافت کننده سرب،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 105–111، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121303/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا