مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,082
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

743
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به شیوع بالای پرفشاری خون و دیس لیپیدمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطوح لیپیدهای سرم در این بیماران انجام شد.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی تصاد فی دوسوکور شاهددار 60 بیمار (23 مرد و 37 زن) دیابتی نوع 2 با غلظت کلسترول LDL بالاتر از 100 mg/dl در دو گروه تقسیم شدند. افراد گروه آزمون, روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس و افراد گروه شاهد, روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دریافت کردند. دریافت های غذایی, شاخص های تن سنجی فشار خون و سطوح لیپیدهای سرم در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های تحلیل کوواریانس و تی زوجی انجام گرفت.یافته ها: میزان فشار خون سیستولی و دیاستولی در هر دو گروه تحت تاثیر قرار نگرفت. غلظت کلسترول تام به میزان %4.54و کلسترول LDL به میزان %7.45 در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (به ترتیب P=0.008 و P=0.004) ولی در گروه آزمون, تفاوت آماری معنی داری در غلظت تریگلیسرید و کلسترول HDL در پایان هفته ششم نسبت به ابتدای مطالعه مشاهده نشد.نتیجه گیری: دریافت ماست پروبیوتیک سبب بهبود غلظت کلسترول تام و کلسترول LDL در بیماران دیابتی نوع 2 شد, ولی بر فشار خون آن ها تاثیری نداشت. این مطالعه نشان داد که ماست پروبیوتیک احتمالا در بهبود عوامل خطر بیماری قلبی عروقی در دیابت نوع 2 موثر است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اجتهد، هانیه السادات، مهتدی نیا، جواد، همایونی راد، عزیز، نیافر، میترا، اصغری جعفرآبادی، محمد، و مفید، وحید. (1390). اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(4 (پی در پی 23))، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/121397/fa

    Vancouver: کپی

    اجتهد هانیه السادات، مهتدی نیا جواد، همایونی راد عزیز، نیافر میترا، اصغری جعفرآبادی محمد، مفید وحید. اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(4 (پی در پی 23)):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/121397/fa

    IEEE: کپی

    هانیه السادات اجتهد، جواد مهتدی نیا، عزیز همایونی راد، میترا نیافر، محمد اصغری جعفرآبادی، و وحید مفید، “اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر فشار خون و سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 4 (پی در پی 23)، pp. 1–12، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121397/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button