مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

757
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر روی بر میزان لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع II

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت قندی یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک در جهان است که در نتیجه نقص کامل یا نسبی یا مقاومت به عمل انسولین ایجاد می شود. یکی از عوارض مزمن دیابت آترواسکلروز می باشد. هیپر لیپیدمی یکی از دلایل عمده در تشدید آترواسکلروز و بروز ضایعات قلبی عروقی در بیماران دیابتی می باشد. یکی از راه های مناسب برای جلوگیری از بروز و پیشرفت ضایعات قلبی- عروقی در این بیماران کنترل ﻏلظت لیپیدهای پلاسما از طریق استفاده از داروها یا رژیم غذایی می باشد. از طرفی روی یک عنصر کمیاب ضروری است و ارتباط آن با غلظت لیپیدهای پلاسما در برخی از مطالعات مورد تایید قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر افزودن روی به رژیم غذایی بیماران دیابتی در میزان کنترل لیپیدهای پلاسما بوده است.روش کار: در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی بود, 60 نفر بیمار دیابتی نوع II انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه روزانه 50 میلی گرم و به گروه دیگر روزانه 25 میلی گرم روی به مدت 2 ماه داده شد. قبل و بعد از مداخله در بیماران میزان لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم تعیین مقدار و مقایسه گردید. نتایج حاصل از آنالیز بیوشیمیایی با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقایسه بین متفیرها با ستفاده از آزمون تی صورت گرفت و p<0.05 به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین غلظت روی در سرم بیمارانی که 25 میلی گرم روی در روز دریافت می نمودند, تغییر معنی داری حاصل ننمود, ولی غلظت روی سرم در گروهی که 50 میلی گرم روی مصرف نموده بودند در پایان کار (160±30 µg/dL) از زمان شروع مطالعه (140±30 µg/dL) بالاتر بود .(p=0.002) در گروه 50 میلی گرم, میزان LDL از 123.9±33.53 mg/dL به (p=0.001) 96.5±32.50 mg/dL و کلسترول تام از 226.68±31.40 mg/dL  به 199.8±37.8 mg/dL (p=0.001) کاهش چشمگیری را نشان دادند. همچنین مقدار HbA1C از 1.86±9.7% به 1.5±8.9%, p=0.02 رسید.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که بالا رفتن سطح روی در بیماران دیابتی نوع II سبب کاهش غلظت لیپیدهای پلاسما (کلسترول و(LDL  و هموگلوبین گلیکوزیله می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیخ پور، رباب. (1390). ارزیابی تاثیر روی بر میزان لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع II. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 11(1 (پیاپی 39))، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/59958/fa

    Vancouver: کپی

    شیخ پور رباب. ارزیابی تاثیر روی بر میزان لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع II. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1390؛11(1 (پیاپی 39)):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/59958/fa

    IEEE: کپی

    رباب شیخ پور، “ارزیابی تاثیر روی بر میزان لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع II،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 11، no. 1 (پیاپی 39)، pp. 59–66، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button