مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان دولت - تهران-1391

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 سابقه و هدف: عادات غذایی و دریافت خوراک از عوامل مهم بروز بیماری های قلبی عروقی هستند و چگونگی درک افراد نسبت به خطر این بیماری ها بر رفتارهای پیشگیرانه جهت کاهش بروز آن تاثیر میگذارد. این مطالعه با هدف بررسی رابطه درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان بخش های دولتی شهر تهران انجام گرفت.مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی روی 270 نفر از کارمندان که از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند, انجام گرفت: (65 زن و 205 مرد با میانگین سنی 40.8±6.87 سال). جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه با تکمیل پرسشنامه نیمه کمی 95 قلمی بسامد خوراک و پرسشنامه های خودایفای درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت و عادات غذایی صورت گرفت. آنالیز آماری با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون اسپیرمن انجام شد.یافته ها: افراد با سن بالاتر درک از خطر بالاتری نسبت به بیماری داشتند (P=0.039). میانگین امتیاز درک از خطر بیماری 26.67±4.38 بود و با میزان دریافت گروه چربی ارتباط معنی داری داشت (P=0.019) و با افزایش هر یک واحد در امتیاز درک از خطر, میانگین این گروه 0.75 واحد کمتر شد.نتیجه گیری: از آنجا که رفتارهای تغذیه ای سالم برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی باید از سنین جوانی که درک افراد از خطر بیماری کمتر است نهادینه شوند, تدوین استراتژی های موثر تغییر رفتار برای گروه های سنی جوان تر ضروری به نظر می رسد. ترویج سایر رفتارهای غذایی سالم, علاوه بر تبلیغ برای کم کردن مصرف روغن و چربی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درفشی قهرودی، سحر، بنداریان زاده، دالی، هوشیارراد، آناهیتا، ناصری، عصمت، شکیبازاده، الهام، و زایری، فرید. (1392). رابطه درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان دولت - تهران-1391. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/121401/fa

    Vancouver: کپی

    درفشی قهرودی سحر، بنداریان زاده دالی، هوشیارراد آناهیتا، ناصری عصمت، شکیبازاده الهام، زایری فرید. رابطه درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان دولت - تهران-1391. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/121401/fa

    IEEE: کپی

    سحر درفشی قهرودی، دالی بنداریان زاده، آناهیتا هوشیارراد، عصمت ناصری، الهام شکیبازاده، و فرید زایری، “رابطه درک از خطر بیماری های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان دولت - تهران-1391،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 55–64، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121401/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button