مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خالص سازی جزئی و توصیف ویژگی های آنزیم منعقدکننده شیر از میوه های گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس)

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 40

چکیده

 سابقه و هدف: تلاش های متعددی برای جایگزین کردن مایه پنیر حیوانی با سایر پروتئازهای منعقدکننده شیر, به علت محدودیت تولید و قیمت در حال افزایش آن انجام شده است. میوه گیاه دارویی پنیر باد یا ویتانیاکواگولانس منبع غنی پروتئازهای منعقدکننده شیر است که از گذشته به عنوان مایه پنیر در تولید پنیرهای سنتی در جنوب ایران استفاده می شده است. مطالعات در خصوص این گیاه و بررسی ویژگی های آنزیم آن صورت نگرفته است. هدف این تحقیق, استخراج, خالص سازی جزئی و توصیف ویژگی های آنزیم منعقدکننده شیر از گیاه ویتانیاکواگولانس بود.مواد و روش ها: عصاره آنزیمی میوه گیاه ویتانیا کواگولانس با استفاده از محلول 0.85 درصد NaCl استخراج و فعالیت انعقادی شیر و ویژگی های آنزیم منعقدکننده شیر (تاثیر دما, pH, غلظت و پایداری گرمایی) بررسی شد. عصاره به صورت جزئی خالص سازی شد و وزن ملکولی عصاره خام و اجزائی که بیشترین فعالیت انعقادی شیر را داشتند با SDS- PAGE تعیین شد.یافته ها: دما و pH بهینه برای آنزیم به ترتیب 70oC و 4 بود. خالص سازی جزئی نشان داد که انعقاد شیر توسط آنزیم خالص شده با سولفات آمونیوم 50%, بیشتر از سایر اجزای خالص شده بود. وزن ملکولی این جزء با SDS-PAGE دو باند (66 و 29 کیلو دالتون) را نشان داد. یک ویژگی مهم آنزیم, پایداری گرمایی آن بود. به طوری که 74% فعالیت خود را در دمای 60oC به مدت 30 دقیقه حفظ کرد.نتیجه گیری: به نظر می رسد آنزیم پروتئیناز گیاه ویتانیا کواگولانس می تواند آنزیم مناسبی به عنوان جایگزین مایه پنیر در صنعت لبنیات باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیگمی، مریم، محمدی فر، محمدامین، قدس روحانی، محسن، هاشمی، مریم، و ولی زاده، محرم. (1392). خالص سازی جزئی و توصیف ویژگی های آنزیم منعقدکننده شیر از میوه های گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 31-40. SID. https://sid.ir/paper/121424/fa

    Vancouver: کپی

    بیگمی مریم، محمدی فر محمدامین، قدس روحانی محسن، هاشمی مریم، ولی زاده محرم. خالص سازی جزئی و توصیف ویژگی های آنزیم منعقدکننده شیر از میوه های گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):31-40. Available from: https://sid.ir/paper/121424/fa

    IEEE: کپی

    مریم بیگمی، محمدامین محمدی فر، محسن قدس روحانی، مریم هاشمی، و محرم ولی زاده، “خالص سازی جزئی و توصیف ویژگی های آنزیم منعقدکننده شیر از میوه های گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس)،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 31–40، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121424/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button