مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

826
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اسیدهای فنولی، فعالیت ضدرادیکالی و ضدمیکربی عصاره متانولی برگ های اوجی

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 154

چکیده

 سابقه و هدف: گیاه اوجی یکی از گونه های مهم خانواده نعنا است که توزیع گسترده ای در مناطق شمال ایران دارد. هدف از این پژوهش ارزیابی فعالیت پاداکسایشی, ضدمیکربی و آنالیز اسیدهای فنولی عصاره متانولی گیاه دارویی اوجی است.مواد و روش ها: مقدار کل ترکیبات فنولی عصاره متانولی با روش فولین سیوکالتو, فعالیت ضد میکربی عصاره به روش رقیق سازی در مایع با تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی, مقدار اسیدهای فنولی با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کاریی بالا و فعالیت پاداکسایشی عصاره با آزمون مهار رادیکال های آزاد DPPH تعیین گردید.یافته ها: در تمام غلظت ها (100, 50, 150, 200 میکروگرم در میلی لیتر) عصاره اوجی از فعالیت پاداکسایشی بالایی برخوردار بود و با افزایش غلظت, میزان فعالیت مهار کنندگی افزایش یافت (26.46-87.23 درصد). همچنین عصاره فعالیت ضدمیکربی قابل ملاحظه ای در مقابل چهار باکتری مورد بررسی (باسیلوس سرئوس, استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیا کلی, سالمونلا انتریکا) نشان داد. بیشترین اثر باکتری کشی عصاره مربوط به سالمونلا انتریکا (MBC= 2.5mg/g) بود. در حالی که اشریشیا کلی قوی ترین باکتری به عصاره شناخته شد (MBC= 40mg/g). فراوان ترین اسید فنولی موجود در برگ های اوجی کلروژنیک اسید بود که میزان آن 732.84 میکرو گرم بر گرم بافت خشک گیاه تعیین گردید.نتیجه گیری: عصاره متانولی برگ های اوجی می تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی جهت کنترل رشد میکربی و افزایش عمر نگهداری مواد غذایی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلمانیان، شهلا، صادقی ماهونک، علیرضا، خمیری، مرتضی، و ماستری فراهانی، محمدرضا. (1392). اسیدهای فنولی, فعالیت ضدرادیکالی و ضدمیکربی عصاره متانولی برگ های اوجی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 145-154. SID. https://sid.ir/paper/121436/fa

    Vancouver: کپی

    سلمانیان شهلا، صادقی ماهونک علیرضا، خمیری مرتضی، ماستری فراهانی محمدرضا. اسیدهای فنولی, فعالیت ضدرادیکالی و ضدمیکربی عصاره متانولی برگ های اوجی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):145-154. Available from: https://sid.ir/paper/121436/fa

    IEEE: کپی

    شهلا سلمانیان، علیرضا صادقی ماهونک، مرتضی خمیری، و محمدرضا ماستری فراهانی، “اسیدهای فنولی, فعالیت ضدرادیکالی و ضدمیکربی عصاره متانولی برگ های اوجی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 145–154، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121436/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button