مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,327
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,114
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پوشش نانوامولسیون حاوی کیتوزان بر افزایش ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه توت فرنگی پس از برداشت

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 19

چکیده

 سابقه و هدف: توت فرنگی به دلیل حساسیت فراوان به عوامل قارچی عمر انباری بسیار کوتاهی دارد. کاربرد ترکیبات شیمیایی مصنوعی ضدقارچی به منظور افزایش ماندگاری این میوه نگرانی های فراوانی به دنبال داشته است. به همین دلیل استفاده از روش های ایمن برای کنترل فساد و حفظ کیفیت میوه توت فرنگی در زمان نگهداری در انبار ضروری است. کاربرد موفقیت آمیز کیتوزان در فرمولاسیون پوشش های خوراکی از یک سو و اثبات افزایش خاصیت ضد قارچی در اثر کاهش اندازه ذرات کیتوزان از سوی دیگر سبب شد تا در پژوهش حاضر, کارایی نوعی پوشش خوراکی نانوامولسیونی حاوی کیتوزان با هدف تاخیر در فساد میوه, حفظ کیفیت و افزایش زمان نگه داری توت فرنگی بررسی شود.مواد و روش ها: میوه توت فرنگی پس از برداشت, با نانوامولسیون با اندازه ذرات 50±10 تا 100 نانومتر حاوی 0.25 درصد کیتوزان به عنوان ماده ضدمیکروبی, پوشش دهی و به همراه نمونه های شاهد در دمای 4±1oC و رطوبت نسبی %70 نگهداری شد. هر چهار روز یک بار و با سه تکرار شاخص های کیفی با محدوده اطمینان %95 مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفتند. این شاخص ها عبارتند از: اسیدیته, مواد جامد محلول, استحکام بافت, افت وزن, شدت تنفس, فعالیت آنتی اکسیدانی, میزان آنتوسیانین, میزان اسیدآسکوربیک, درصد خرابی و ارزیابی حسی.یافته ها: پوشش میوه توت فرنگی با نانوامولسیون حاوی کیتوزان علاوه بر تاخیر در فساد قارچی میوه, بر بیشتر شاخص های کیفی تاثیر مثبت داشت. به طوری که در مقایسه با نمونه شاهد استحکام بافت افزایش و افت وزن, شدت تنفس و درصد خرابی کاهش یافت. تغییرات اسیدیته و مواد جامد محلول نامحسوس بود. هم چنین, حفظ فعالیت آنتی اکسیدانی, آنتوسیانین و اسید اسکوربیک در میوه پوشش داده شده در مقایسه با نمونه شاهد بیشتر بود. نمونه تیمار از نظر شاخص های حسی مورد بررسی بهتر از نمونه شاهد ارزیابی شد.نتیجه گیری: پوشش دهی میوه توت فرنگی با نانوامولسیون حاوی کیتوزان می تواند به عنوان روشی ایمن و کارا در افزایش نگه داری میوه توت فرنگی در انبار از 8 روز به 20 روز (2.5 برابر) و حفظ بهتر کیفیت این میوه سلامتی بخش معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عشقی، سارا، هاشمی، مریم، محمدی، عبدالرضا، بدیعی، فوژان، محمدحسینی، زهرا، احمدی صومعه، کریم، و قناتی، کیاندخت. (1392). تاثیر پوشش نانوامولسیون حاوی کیتوزان بر افزایش ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه توت فرنگی پس از برداشت. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 9-19. SID. https://sid.ir/paper/121442/fa

    Vancouver: کپی

    عشقی سارا، هاشمی مریم، محمدی عبدالرضا، بدیعی فوژان، محمدحسینی زهرا، احمدی صومعه کریم، قناتی کیاندخت. تاثیر پوشش نانوامولسیون حاوی کیتوزان بر افزایش ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه توت فرنگی پس از برداشت. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):9-19. Available from: https://sid.ir/paper/121442/fa

    IEEE: کپی

    سارا عشقی، مریم هاشمی، عبدالرضا محمدی، فوژان بدیعی، زهرا محمدحسینی، کریم احمدی صومعه، و کیاندخت قناتی، “تاثیر پوشش نانوامولسیون حاوی کیتوزان بر افزایش ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه توت فرنگی پس از برداشت،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 9–19، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button