مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

954
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط سلامت و کفایت تغذیه ای با عادات غذایی در افراد 50-20 ساله شهر شیراز

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 سابقه و هدف: شاخص تغذیه سالم (HEI), شاخص کفایت تغذیه ای رژیم (DQI), امتیاز رژیم مدیترانه (MDS), و امتیاز تنوع رژیم (DDS) جهت تعیین میزان سلامت و کفایت تغذیه ای رژیم مورد استفاده قرار می گیرند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط شاخص های سلامت, کیفیت و تنوع رژیم غذایی و عادات غذایی در جمعیت بزرگسالان ساکن شهر شیراز بود. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر 438 فرد 50-20 ساله ساکن شیراز انجام شد. اطلاعات مصرف مواد غذایی به وسیله پرسشنامه 168 آیتمی اعتبار سنجی شده تکرر مصرف غذا و اطلاعات عادات غذایی مانند دفعات مصرف وعده های اصلی و میان وعده, غذاهای فست فود و سرخ شده از طریق مصاحبه مورد پرسش قرار گرفت. شاخص های کفایت تغذیه ای رژیم شامل HEI, DQI, MDS و DDS با استفاده از روش های معتبر محاسبه گردید. ارتباط عادات غذایی و شاخص های کفایت تغذیه ای رژیم با رگرسیون خطی مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها : پس از تعدیل برای سن, جنس, و نمایه توده بدنی مصرف صبحانه ارتباط مثبت معنی داری با همه شاخص های رژیمی داشت اما مصرف شام با شاخص HEI و MDS ارتباط معکوس داشت (01/0= p). تعدد میان وعده مصرفی با شاخص های HEI, DQI, و DDS ارتباط مثبت داشت (p=0.001). مصرف فست فود با امتیاز HEI, DQI, و (p<0.001- 0.03) و مصرف غذاهای سرخ شده با امتیاز DQI (p=0.01) ارتباط معکوس داشتند. مصرف غذاهای رستورانی با هیچیک از شاخص های رژیم ارتباط نداشت. مصرف نمک با HEI و DQI ارتباط معکوس معنی دار داشت. نتیجه گیری: رابطه معنی داری بین امتیاز شاخص های کیفیت تغذیه ای رژیم و رعایت عادات غذایی سالم وجود داشت. شاخص های HEI, DQI, و MDS در مقایسه با DDS, ارتباط بیشتری با عادات غذایی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اخلاقی، معصومه، باباجعفری، سیاوش، رزمجویی، نادیا، و باقری، شبنم. (1397). ارتباط سلامت و کفایت تغذیه ای با عادات غذایی در افراد 50-20 ساله شهر شیراز. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(1 )، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/121489/fa

    Vancouver: کپی

    اخلاقی معصومه، باباجعفری سیاوش، رزمجویی نادیا، باقری شبنم. ارتباط سلامت و کفایت تغذیه ای با عادات غذایی در افراد 50-20 ساله شهر شیراز. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(1 ):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/121489/fa

    IEEE: کپی

    معصومه اخلاقی، سیاوش باباجعفری، نادیا رزمجویی، و شبنم باقری، “ارتباط سلامت و کفایت تغذیه ای با عادات غذایی در افراد 50-20 ساله شهر شیراز،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 ، pp. 11–20، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button