مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع غذایی: شاخصی از سلامت و کفایت تغذیه ای (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 98

چکیده

 مطالعه های همه گیرشناسی تغذیه ای, اغلب بر ارتباط میان مصرف تنها یک ماده مغذی با خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر متمرکز شده اند. از آنجا که مصرف یک ماده مغذی اغلب با دریافت سایر مواد مغذی همراه است, شاید بررسی ارتباط مصرف رژیم های غذایی مختلف با بروز بیماری های غیرواگیر نسبت به در نظر گرفتن ارتباط تنها یک ماده مغذی یا یک غذای خاص صحیح تر باشد. یکی از مشخصه های رژیم غذایی سالم داشتن تنوع غذایی است. یک رژیم غذایی متنوع می تواند از کمبود یا بیش دریافتی یک ماده مغذی پیشگیری نماید. شاخص های کفایت غذایی جهت ارزیابی تطابق پذیرش افراد از راهنماهای رژیمی به کار می رود و ارزیابی آن به طور معمول گران, وقت گیر و نیازمند یک روش قوی است. چنانچه تنوع غذایی بتواند نمایان گر وضعیت کفایت تغذیه ای باشد می تواند به عنوان یک شاخص ارزان و ساده در این خصوص تلقی شود. از طرف دیگر برخی گزارش ها در زمینه ارتباط تنوع غذایی با وضعیت سلامت حاکی از آن است که شاخص امتیاز تنوع غذایی ممکن است با ابتلا به برخی بیماری های غیر واگیر مرتبط باشد و شانس ابتلا به این بیماری ها در بین جوامع مصرف کننده رژیم های غذایی با امتیاز تنوع پایین, بیش تر است. لذا اهمیت شاخص امتیاز تنوع غذایی می تواند از دو جنبه مورد بحث قرار گیرد؛ نخست ارتباط آن با میزان کفایت تغذیه ای و سپس ارتباط شاخص مذکور با ابتلا به بیماری های غیر واگیر که مقاله حاضر با هدف بحث در این زمینه نگارش شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، و اسماعیل زاده، احمد. (1388). تنوع غذایی: شاخصی از سلامت و کفایت تغذیه ای (مقاله مروری). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 13(2 (پیاپی 51))، 88-98. SID. https://sid.ir/paper/409485/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، اسماعیل زاده احمد. تنوع غذایی: شاخصی از سلامت و کفایت تغذیه ای (مقاله مروری). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1388؛13(2 (پیاپی 51)):88-98. Available from: https://sid.ir/paper/409485/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، و احمد اسماعیل زاده، “تنوع غذایی: شاخصی از سلامت و کفایت تغذیه ای (مقاله مروری)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 13، no. 2 (پیاپی 51)، pp. 88–98، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409485/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button