مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا، روغن زیتون، روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش های صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 سابقه و هدف: شواهدی در زمینه اثرات متقابل سطوح انسولین و دآسیل گرلین (DAG) وجود دارد, اما ارتباط بین درصد اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع در روغن های خوراکی مختلف و در قالب رژیم غذایی پرچرب با ترشح هورمون های انسولین و DAG بررسی نشده است. مطالعه حاضر به منظور بررسی و مقایسه تاثیر منابع مختلف چربی رژیمی و میزان اشباع اسیدهای چرب بر سطوح پلاسمایی انسولین و DAG و تعیین ارتباط DAG با عملکرد انسولین انجام شد.مواد و روش ها: موش های صحرایی نر در حال رشد از نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه رژیم های غذایی پرچرب دارای کره (HF-B), روغن سویا (HF-S), روغن زیتون (HF-O) و روغن ماهی (HF-F) و یک گروه استاندارد (ST) تقسیم شدند. نمونه های خون بعد از 8 هفته در وضعیت غیرناشتا و بعد از 24 ساعت ناشتا جمع آوری شدند. اضافه وزن, دریافت غذا, شاخص های گلوکز, DAG پلاسما و HOMA-IR به عنوان شاخص مقاومت به انسولین ارزیابی شدند.یافته ها: وزن و دریافت غذا در رژیم های HF-B و HF-Sبالاتر از گروه های دیگر بود (p<0.05). در گروه HF-B, سطح انسولین و HOMA-IR ناشتا نسبت به رژیم های ST, HF-O و HF-F بالاتر بود (P<0.05). در گروه HF-B, سطح DAG ناشتا نسبت به رژیم های HF-F, HF-O و ST پایین تر بود (P<0.05)؛ به علاوه, در گروه HF-F سطح DAG به طور معنی داری بالاتر از رژیم HF-S بود (P<0.05).نتیجه گیری: از آنجا که گروه های با رژیم های حاوی اسیدهای چرب تک غیراشباعی و چند غیراشباعی امگا 3, وزن و دریافت غذای پایین تری نشان دادند, احتمال وجود دارد که این روغن های رژیمی از راه افزایش DAG, اشتها و به دنبال آن, وزن را کاهش دهند و بنابراین, در کاهش سطح انسولین یا HOMA-IR نقش داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدپور، آتوسا، کیمیاگر، سیدمسعود، زاهدی اصل، صالح، وفا، محمدرضا، قاسمی، اصغر، ابدی، علیرضا، دانش پور، مریم السادات، و زرکش، مریم. (1390). مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا, روغن زیتون, روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش های صحرایی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(3 (پی در پی 22))، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/121498/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدپور آتوسا، کیمیاگر سیدمسعود، زاهدی اصل صالح، وفا محمدرضا، قاسمی اصغر، ابدی علیرضا، دانش پور مریم السادات، زرکش مریم. مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا, روغن زیتون, روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش های صحرایی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(3 (پی در پی 22)):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/121498/fa

    IEEE: کپی

    آتوسا سعیدپور، سیدمسعود کیمیاگر، صالح زاهدی اصل، محمدرضا وفا، اصغر قاسمی، علیرضا ابدی، مریم السادات دانش پور، و مریم زرکش، “مقایسه رژیم غذایی پرچرب بر پایه روغن سویا, روغن زیتون, روغن ماهی و کره بر مقاومت به انسولین و دآسیل گرلین پلاسما در موش های صحرایی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 3 (پی در پی 22)، pp. 39–48، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121498/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button