مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

887
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف زردچوبه بر شاخص های تن سنجی، وضعیت گلیسمی و الگو چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هایپر لیپیدمی

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 227

چکیده

 سابقه و هدف: دیابت شیرین یکی از شایع ترین بیماری متابولیکی در سراسر جهان می باشد. افزایش قند و چربی های خون بیماران دیابتی منجر به تشدید بروز عوارض دیرهنگام دیابت می شود. با توجه به عوارض و در برخی موارد ناکارآمدی داروهای سنتتیک, استفاده از گیاهان دارویی در بهبود وضعیت قند و چربی همواره مورد توجه محققان بوده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر مصرف زردچوبه بر وضعیت گلیسمی, الگو چربی سرم و شاخص های تن سنجی در بیماران مبتلا به دیابتی نوع 2 هایپرلیپیدمی انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور می باشد. افراد مورد مطالعه 80 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی بودند که به طور تصادفی به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. افراد گروه مداخله روزانه 2100 میلی گرم پودر زردچوبه و افراد گروه کنترل دارونما را به مدت 8 هفته دریافت کردند. دریافت غذایی, شاخص های تن سنجی, شاخص مقاومت انسولینی و نمونه خون وریدی در هر دو گروه در شروع و پایان مطالعه محاسبه گردید. مقادیر قندخون ناشتا, انسولین, HbA1C, تری گلیسرید (TG), کلسترول تام (TC), LDL-c, HDL-c, آپولیپوپروتئین A1, آپولیپوپروتئین B سرم اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های t زوج, t مستقل و کای اسکوئر ا (chi-square) انجام گرفت.یافته ها: از 80 فرد شرکت کننده در مطالعه 75 نفر مطالعه را به پایان رساندند. پس از 8 هفته مداخله, در گروه دریافت کننده زردچوبه, نمایه توده بدنی (p<0.001), غلظت تری گلیسرید (p<0.001) و LDL-c (p=0.009) کاهش معنی داری داشت. همچنین در پایان مطالعه نیز تفاوت آماری معنی داری در غلظت BMI,TG,LDL-c در بین دو گروه یا اختلاف تغییرات آنان مشاهده شد (p<0.05). غلظت کلسترول تام, HDL-c و آپولیپوپروتئین (A1) در پایان مطالعه بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشت (p<0.05). در مورد سایر متغیرها مانند وضعیت گلیسمی و وزن بدن, در پایان مطالعه تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: دریافت پودر زردچوبه سبب بهبود الگو چربی سرم و کاهش نمایه توده بدنی در بیماران دیابتی نوع 2 شد ولی بر وضعیت گلیسمی تاثیر معنی داری نداشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ادب، زهره، اقتصادی، شهریار، وفا، محمدرضا، حیدری، ایرج، شجاعی، آسیه، حقانی، حمید، و خرمی نیا، نیره. (1392). اثر مصرف زردچوبه بر شاخص های تن سنجی, وضعیت گلیسمی و الگو چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هایپر لیپیدمی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 217-227. SID. https://sid.ir/paper/121510/fa

    Vancouver: کپی

    ادب زهره، اقتصادی شهریار، وفا محمدرضا، حیدری ایرج، شجاعی آسیه، حقانی حمید، خرمی نیا نیره. اثر مصرف زردچوبه بر شاخص های تن سنجی, وضعیت گلیسمی و الگو چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هایپر لیپیدمی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):217-227. Available from: https://sid.ir/paper/121510/fa

    IEEE: کپی

    زهره ادب، شهریار اقتصادی، محمدرضا وفا، ایرج حیدری، آسیه شجاعی، حمید حقانی، و نیره خرمی نیا، “اثر مصرف زردچوبه بر شاخص های تن سنجی, وضعیت گلیسمی و الگو چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هایپر لیپیدمی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 217–227، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121510/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا