مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,172
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخص های آن

صفحات

 صفحه شروع 615 | صفحه پایان 624

چکیده

 مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه ای از اختلال های متابولیک است که با بیماری های مزمن مانند چاقی, بیماری های قلبی - عروقی و دیابت در ارتباط است. اتیولوژی دقیق آن ناشناخته است, اما به نظر می رسد که عادت های رژیمی در این سندرم نقش عمده ای داشته باشند. در این مطالعه , ارتباط شاخص گلیسمی (GI) و بار گلیسمی (GL) با سه تعریف سندرم متابولیک و هر یک از شاخص های آن بررسی شدند.مواد و روش ها: نمونه های خون و یادآمد 24 ساعته, در یک مطالعه آینده نگر, در یک پیگیری 6.4 سال از 120 فرد بالای 40 سال و بدون سندرم متابولیک یا دیابت در مطالعه قند و لیپید تهران جمع آوری شدند. شاخص های تن سنجی, فشارخون و قند خون ناشتا اندازه گیری شد. GI و GL در افرادی که طی پیگیری به سندرم متابولیک مبتلا شدند, تعیین و با افرادی که مبتلا به سندرم متابولیک نشدند, مقایسه شدند. سندرم متابولیک بر اساس شاخص های تنظیم شده توسط WHO, IDF و ATPIII تعریف شد.یافته ها: بعد از تعدیل برای متغیرهای مداخله گر, دریافت GI و GL به طور معکوسی با تعریف های ATPIII و IDF ارتباط داشت. شیوع سندرم متابولیک در بالاترین پنجک دریافت ([OR] 4.5; 95%CI: 1-19. 2) GI و GL ([OR] 4.8; 95%CI: 1.1-20. 6) نسبت به پایین ترین پنجک, بعد از تعدیل برای عوامل مداخله گر رژیمی و شیوه زندگی به طور معنی داری بالاتر بود. از طرفی شاخص گلیسمی در بالاترین پنجک با افزایش نمایه توده بدن, کلسترول, کلسترول (P=0.005) LDL و کاهش کلسترول (P=0.01) HDL و بار گلیسمی در بالاترین پنجک با افزایش کلسترول (P=0.001) LDL و کاهش کلسترول (P=0.015) HDL در ارتباط بود.نتیجه گیری: شاخص گلیسمی و بار گلیسمی می توانند اثر نامطلوبی بر سندرم متابولیک و اجزای آن داشته باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، سعیدپور، آتوسا، حسین پورنیازی، سمیه، و عزیزی، فریدون. (1388). ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخص های آن. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 11(6 (مسلسل 48))، 615-624. SID. https://sid.ir/paper/27355/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، سعیدپور آتوسا، حسین پورنیازی سمیه، عزیزی فریدون. ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخص های آن. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1388؛11(6 (مسلسل 48)):615-624. Available from: https://sid.ir/paper/27355/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، آتوسا سعیدپور، سمیه حسین پورنیازی، و فریدون عزیزی، “ارتباط شاخص گلیسمی و بار گلیسمی با سندرم متابولیک و شاخص های آن،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 11، no. 6 (مسلسل 48)، pp. 615–624، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا