مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,351
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شاخص گلیسمی و بار گلیسمی رژیمی بیماران دیابتی نوع II و ارتباط آن با عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 12

چکیده

 زمینه و اهداف: کاهش شاخص گلیسمی (Glycemic Index, GI) و بار گلیسمی (Glycemic Load, GL) رژیم غذایی به عنوان یکی از اهداف درمانی به منظور کنترل گلیسمی و هیپرانسولینمی بعد از غذا, خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی در بیماران دیابتی نوع II را کاهش می دهد. بر همین اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط احتمالی بین شاخص گلیسمی و بارگلیسمی و عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی در بیماران دیابتی نوع II در شهر تبریز طراحی گردید.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی, 65 بیمار (20 مرد و 45 زن) مبتلا به دیابت نوع II که به کلینیک غدد و متابولیسم بیمارستان سینا تبریز مراجعه می نمودند شرکت نمودند. قد و وزن اندازه گیری و نمایه توده بدن برآورد شد نمونه خون وریدی در حالت ناشتا برای اندازه گیری غلظت گلوکز, الگوی لیپیدی و انسولین گرفته و فشارخون سیستولیک و دیاستولیک اندازه گیری شد. وضعیت دریافت غذایی افراد با روش سه روزه 24 ساعت بادآمد غذایی تعیین و شاخص گلیسمی و بارگلیسمی رژیمی محاسبه گردید.یافته ها: میانگین شاخص گلیسمی 3.5±59.0% و بارگلیسمی در این مطالعه 112.5±79.6g بدست آمد. در مطالعه حاضر شاخص گلیسمی با غلظت گلوکز سرم (r=0.28, P<0.05) و فشارخون سیستولیک (r=0.26, P<0.05) همبستگی مثبت معنی دار نشان داد. بعد از تفکیک بر اساس جنس, شاخص گلیسمی با فشار خون سیستولیک (r=0.29, P<0.05) و بارگلیسمی با غلظت تری گلیسیرید (r=0.39, P<0.05) در زنان ارتباط معنی داری داشت.نتیجه گیری: در این مطالعه, شاخص گلیسمی با غلظت گلوکز سرم و فشارخون سیستولیک همبستگی مثبت داشت. شاخص گلیسمی رژیمی با فشارخون سیستولیک و بارگلیسمی با غلظت تری گلیسیرید در زنان ارتباط معنی داری داشتند. لذا کاهش شاخص گلیسمی و بارگلیسمی رژیمی بمنظور کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی در این بیماران توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی ممقانی، مهرانگیز، گل زرند، مهدیه، پوراعتدال، زهره، عارف حسینی، سیدرفیع، و احمدی، ثریا. (1387). شاخص گلیسمی و بار گلیسمی رژیمی بیماران دیابتی نوع II و ارتباط آن با عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 30(2)، 7-12. SID. https://sid.ir/paper/47081/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، گل زرند مهدیه، پوراعتدال زهره، عارف حسینی سیدرفیع، احمدی ثریا. شاخص گلیسمی و بار گلیسمی رژیمی بیماران دیابتی نوع II و ارتباط آن با عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1387؛30(2):7-12. Available from: https://sid.ir/paper/47081/fa

    IEEE: کپی

    مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، مهدیه گل زرند، زهره پوراعتدال، سیدرفیع عارف حسینی، و ثریا احمدی، “شاخص گلیسمی و بار گلیسمی رژیمی بیماران دیابتی نوع II و ارتباط آن با عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 30، no. 2، pp. 7–12، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47081/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button