مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استفاده از گاز ازن بر ویژگی های میکروبی زیتون پرورده و مقایسه آن با اسید سوربیک

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 78

چکیده

 سابقه و هدف: مولکول ازن با حمله به جداره سلول میکروارگانیسم ها و اکسید کردن گروه های سولفیدریل پروتئینی, موجب پارگی دیواره و غشاء خارجی و مرگ میکروارگانیسم می شود. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر افزودن گاز ازن بر ویژگی های میکروبی زیتون پرورده و مقایسه آن با اسید سوربیک انجام شد. مواد و روشها: در این پژوهش, گاز ازن در غلظتppm 5/2 به مدت (1, 2 و 4 دقیقه) و اسید سوربیک با غلظت ppm100 بکار برده شد. تأثیر ازن و اسید سوربیک به طور جداگانه بر ویژگی های میکروبی نظیر (باکتری های ترموفیل و مزوفیل هوازی مولد اسیدلاکتیک, کپک و مخمر) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های زیتون پرورده به مدت 75 روز در دمای 4° C نگهداری و متغیرهای مورد نظر در روزهای صفر, ده, بیست, سی, چهل و پنج, شصت و هفتاد و پنج اندازه گیری شدند. برای مقیاس میانگین تیمارها از روش LSD و آنالیز نتایج با نرم افزار SAS صورت گرفت. یافتهها: به طور کلی افزودن ازن در زمان های مختلف و اسید سوربیک, باعث کاهش رشد باکتری های ترموفیل و مزوفیل هوازی مولد اسیدلاکتیک, کپک و مخمر در زیتون پرورده, نسبت به نمونه شاهد شد. زمان تزریق 4 دقیقه گاز ازن خواص بهتری را موجب شد و توانسته بود مشابه و در بعضی مواقع عملکرد بهتری نسبت به نمونه حاوی اسید سوربیک داشته باشد. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که استفاده از گاز ازن می تواند جایگزین قابل قبولی برای اسید سوربیک در بسته بندی زیتون پرورده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گل رو، مهدیه، فهیم دانش، مریم، و خانی، محمدرضا. (1397). اثر استفاده از گاز ازن بر ویژگی های میکروبی زیتون پرورده و مقایسه آن با اسید سوربیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(2 )، 71-78. SID. https://sid.ir/paper/121524/fa

    Vancouver: کپی

    گل رو مهدیه، فهیم دانش مریم، خانی محمدرضا. اثر استفاده از گاز ازن بر ویژگی های میکروبی زیتون پرورده و مقایسه آن با اسید سوربیک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(2 ):71-78. Available from: https://sid.ir/paper/121524/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه گل رو، مریم فهیم دانش، و محمدرضا خانی، “اثر استفاده از گاز ازن بر ویژگی های میکروبی زیتون پرورده و مقایسه آن با اسید سوربیک،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 71–78، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121524/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button