مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر ماندگاری شیر طعم دار

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 سابقه و هدف: استفاده از عصاره پوست پرتقال در طب سنتی ایران, از گذشته مرسوم بوده است. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره متانولی پوست پرتقال گونه سانگینلا بر روی میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس به عنوان جایگزینی مناسب به جای نگهدارنده های شیمیایی مرسوم می باشد.مواد و روش ها: در این پژوهش تاثیر 31 mg/ml عصاره پوست پرتقال در محیط آزمایشگاهی با استفاده از دیسک های کاغذی و تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی و قارچ کاندیدا آلبیکانس بررسی و سپس تاثیر این عصاره بر ویژگی های میکروبیولوژیک, شیمیایی و حسی شیر طی مدت 7 روز نگهداری در دمای 4, 25 و 37 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفته و شیر فاقد عصاره به عنوان شاهد در نظر گرفته شد.یافته ها: عصاره متانولی پوست پرتقال دارای اثرات ضدمیکروبی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس بود به گونه ای که در روش MIC بیشترین اثر را روی کاندیدا و کمترین اثر را بر اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس داشت. همچنین 0.15 g/ml عصاره متانولی پوست پرتقال باعث کاهش رشد میکروارگانیسم های مورد مطالعه در زمان های 6, 12, 24, 48, 72 ساعت در شیر شد. در شیر نیز نتایج نشان داد که دما روی رشد کاندیدا آلبیکانس تاثیرگذار بوده به گونه ای که با کاهش دما رشد میکروارگانیسم مذکور کاهش یافت. از سوی دیگر تاثیر عصاره بر استافیلوکوکوس اورئوس معنی دارتر از اشریشیاکلی بود.نتیجه گیری: در این بررسی اثر مهاری عصاره متانولی پوست پرتقال بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس در شرایط آزمایشگاهی و نیز در شیر ثابت شد. بنابراین می توان از آن به عنوان ترکیبی گیاهی در جهت بازدارندگی از رشد باکتری های بیماریزا استفاده کرد. مطابق نتایج به دست آمده استفاده از عصاره های پوست پرتقال در کنار فاکتور pH و دما تاثیر بیشتری بر مهارکنندگی رشد باکتری های مذکور, در مقایسه با استفاده از تنها یک فاکتور (استفاده از نگهدارنده ها) خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رزمجو، مریم، خاکی، پژواک، فقیه نصیری، مازیار، و رضایی، کرامت اله. (1395). بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر ماندگاری شیر طعم دار. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(1)، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/121558/fa

    Vancouver: کپی

    رزمجو مریم، خاکی پژواک، فقیه نصیری مازیار، رضایی کرامت اله. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر ماندگاری شیر طعم دار. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(1):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/121558/fa

    IEEE: کپی

    مریم رزمجو، پژواک خاکی، مازیار فقیه نصیری، و کرامت اله رضایی، “بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر ماندگاری شیر طعم دار،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 59–66، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121558/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button