مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,323
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تولید زانتان در تخمیر حالت جامد و غوطه ور با زانتوموناس کمپستریس در مقیاس آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

 سابقه و هدف: صمغ زانتان, بیوپلیمر بسیار مهمی است که در بسیاری از صنایع به ویژه صنعت غذا کاربردهای متنوعی دارد. در این تحقیق, تولید میکروبی آن از باکتری زانتوموناس کمپستریس PTCC1473 بر ملاس نیشکر و شیره خرما در تخمیر غوطه ور و ضایعات خشک خرما (پس از شیره گیری) در تخمیر حالت جامد مقایسه شد.مواد و روش ها: ترکیب شیمیایی سوبستراها از نظر درصد وزن خشک سلولی, نیتروژن, قند, رطوبت, خاکستر و pH اندازه گیری شد. از محیط های کشت (Yeast malt broth) YMB و (Yeast malt agar) YMA برای نگهداری و تلقیح استفاده شد. گرمخانه گذاری مایه تلقیح در شیکر انکوباتور (دما 28oC و دور 200rpm به مدت 72 ساعت) انجام گرفت. جهت تعیین وزن خشک سلولی, محیط تخمیر رقیق و سانتریفوژ شد 50min, 21055 ´g) و دمای (5oC. محلول رویی برای جداسازی زانتان از رسوب توده سلولی جدا شد. پس از رسوب زانتان با ایزوپروپانول, محلول سازی مجدد و جداسازی با سانتریفوژ (2056 ´g), وزن خشک زانتان معین شد. طراحی آزمایش به روش پلاکت برمن (Plackett Burman design) PBD انجام شد.یافته ها: تاثیر نوع و غلظت منابع کربن (شیره خرما و ملاس نیشکر), نیتروژن (نیترات آمونیوم و فسفات دی آمونیوم) و فسفر K2HPO4 و KH2PO4, دما, زمان, دور همزن, میزان و سن تلقیح بر راندمان تولید بررسی شد. بیشترین تاثیر معنی دار به نوع منابع کربن و نیتروژن محیط کشت مربوط بود.نتیجه گیری: مقایسه نتایج حاصل از دو روش تخمیر نشان داد که راندمان (درصد وزنی گزانتان به قند مصرفی) و بهره دهی (g/g.day نسبت زانتان تولید شده به قند مصرف شده در واحد زمان) تولید در تخمیر غوطه ور (22.4, 7.46) بیشتر از حالت جامد (17.9 و 9.88) است. همچنین, ضمن اثبات برتری شیره خرما به ملاس نیشکر و ضایعات خشک خرما, با تغییر ترکیب و شرایط فیزیکی شیمیایی محیط کشت, راندمان تولید زانتان افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی دارانی، کیانوش، فرهادی، غزاله، محمدی فر، محمدامین، هادیان، زهرا، سیداحمدیان، فریبا، کمیلی فنود، رزیتا، حاج سیدجوادی، نسرین، کوهی کمالی، پالیز، و کمالی، زینت. (1388). مقایسه تولید زانتان در تخمیر حالت جامد و غوطه ور با زانتوموناس کمپستریس در مقیاس آزمایشگاهی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4(1 (پی در پی 12))، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/121561/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی دارانی کیانوش، فرهادی غزاله، محمدی فر محمدامین، هادیان زهرا، سیداحمدیان فریبا، کمیلی فنود رزیتا، حاج سیدجوادی نسرین، کوهی کمالی پالیز، کمالی زینت. مقایسه تولید زانتان در تخمیر حالت جامد و غوطه ور با زانتوموناس کمپستریس در مقیاس آزمایشگاهی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛4(1 (پی در پی 12)):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/121561/fa

    IEEE: کپی

    کیانوش خسروی دارانی، غزاله فرهادی، محمدامین محمدی فر، زهرا هادیان، فریبا سیداحمدیان، رزیتا کمیلی فنود، نسرین حاج سیدجوادی، پالیز کوهی کمالی، و زینت کمالی، “مقایسه تولید زانتان در تخمیر حالت جامد و غوطه ور با زانتوموناس کمپستریس در مقیاس آزمایشگاهی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 1 (پی در پی 12)، pp. 49–56، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121561/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا