مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه غربالگری سوء تغذیه بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 47

چکیده

 سابقه و هدف: سوء تغذیه, یک مشکل عمده سلامت در بیمارستان هاست که سبب افزایش عوارض ناشی از سوء تغذیه و مرگ و میر بیماران بستری می شود. سوء تغذیه به سهولت و با حداقل هزینه درمان می شود. بنابراین, تشخیص زود هنگام سوء تغذیه برای حمایت های تغذیه ای بیمار, بسیار مهم است. ابزار طراحی شده غربالگری سوء تغذیه بر اساس توصیه های انجمن تغذیه حمایتی انگلستان, افراد سوء تغذیه ای یا در معرض خطر سوء تغذیه یا افرادی را که ممکن است نیاز به حمایتهای تغذیه ای داشته باشند را تشخیص می دهد. هدف مطالعه حاضر, ارزیابی این ابزار غربالگری از نظر روایی و پایایی در بیمارستان بود.مواد و روش ها: 446 بیمار بالای 18 سال به صورت متوالی از بخش های مختلف بیمارستان طالقانی طی 24 ساعت اولیه پذیرش و طی شش ماه انتخاب شدند. برای ارزیابی روایی(validity)  ابزار غربالگری, کارشناس تغذیه از بیماران یک ارزیابی کامل تغذیه ای به عنوان استاندارد به عمل آورد, شامل: اندازه گیری های قد, وزن, BMI, چربی زیر پوستی, دور میانه بازو, تاریخچه وزن, درصد کاهش وزن غیر عمدی در 3 تا 6 ماه گذشته و یک یادآمد 24 ساعته قبل از بستری در بیمارستان و همچنین وجود علایم گوارشی. نتایج حاصل از این ارزیابی با نتایج حاصل از پرسشنامه غربالگری سوء تغذیه مقایسه شد. برای ارزیابی پایایی (reliability) ابزار غربالگری, دو پرستار شاغل در بخش های بیمارستانی ابزار غربالگری سوء تغذیه را به طور مستقل از یکدیگر طی 72 ساعت اولیه پذیرش, تکمیل کردند. میزان موافقت نتایج محاسبه شد.یافته ها: درصد موافقت بین نتایج ارزیابی کامل تغذیه ای کارشناس تغذیه و ارزیابی پرستار توسط ابزار غربالگری 66 درصد بود. ابزار غربالگری دارای حساسیت 83.7 (% 87.4-  80.0:(%95CI و ویژگی 84.6 (% 88.1-  81.1:(%95CI درصد بود. ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 92.3 (% 95.0-  89.6:(%95CI و 70.2 (% 74.8-  65.8:(%95CI درصد بود. میانگین پایایی بین دو ارزیاب  K=0.51بود که در محدوده متوسط بود.نتیجه گیری: ابزار غربالگری سوء تغذیه که توسط دو پرستار مختلف برای هر بیمار تکمیل شد, پایایی داشت و در مقایسه با ارزیابی های تغذیه ای, از روایی قابل قبولی برخوردار بود. به کمک این ابزار می توان بیماران سوء تغذیه را سریع شناسایی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، حسین پورنیازی، سمیه، حمایلی مهربانی، حمیرا، کاویان، فروغ، و عزیزی، فریدون. (1388). ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه غربالگری سوء تغذیه بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4(1 (پی در پی 12))، 39-47. SID. https://sid.ir/paper/121568/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، حسین پورنیازی سمیه، حمایلی مهربانی حمیرا، کاویان فروغ، عزیزی فریدون. ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه غربالگری سوء تغذیه بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛4(1 (پی در پی 12)):39-47. Available from: https://sid.ir/paper/121568/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، سمیه حسین پورنیازی، حمیرا حمایلی مهربانی، فروغ کاویان، و فریدون عزیزی، “ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه غربالگری سوء تغذیه بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 1 (پی در پی 12)، pp. 39–47، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button