مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط مصرف ماهی و کاهش خطر سرطان پستان

صفحات

 صفحه شروع 307 | صفحه پایان 316

چکیده

  زمینه و هدف: مطالعات اپیدمیولوژیکی زیادی نشان داده اند که روغن ماهی به علت داشتن اسیدهای چرب زنجیره بلند امگا -3 موجود در ماهی, در برخی حیوانات خطر ایجاد تومور را کاهش می دهد. پژوهش حاضر یک مطالعه مورد- شاهدی است که به منظور تعیین ارتباط مصرف ماهی و خطر سرطان پستان انجام شده است.روش بررسی: این پژوهش به صورت تحلیلی گذشته نگر بر روی 197 زن مبتلا به سرطان پستان شهرستان اهواز (مورد) و 197 زن سالم (شاهد) انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسش نامه دموگرافیک, پرسش نامه عوامل باروری و موثر بر سرطان پستان و پرسش نامه تغذیه ای بود. شرکت کنندگان در پژوهش از طریق پرسش نامه ها از لحاظ عوامل موثر بر سرطان پستان و همچنین مصرف ماهی در سال قبل از بیماری شان مصاحبه می شدند. از آزمون آماری مجذور کای جهت متغیرهای کیفی و از آزمون من ویتنی جهت بررسی متغیر سن استفاده شد. سپس از مدل رگرسیون لجستیک جهت تحلیل نهایی داده ها استفاده شد.یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 03.9±03.46 سال و 9.7±47.43 سال بود. در تحلیل نهایی, مصرف میگو(01.0 (P=و کنسرو ماهی (002.0(P=, با کاهش سرطان پستان ارتباط معنا داری داشت, اما میزان مصرف ماهی, روش پخت و نوع ماهی پرورشی و دریایی تفاوت معناداری نداشت.نتیجه گیری: بین مقدار مصرف ماهی, نوع ماهی, روش پخت ماهی با سرطان پستان ارتباطی یافت نشد. اما در بررسی گونه متفاوت ماهی, مصرف میگو و کنسرو ماهی با کاهش سرطان پستان ارتباط داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رزم آرا، لیلا، حکمت، خدیجه، طلایی زاده، عبدالحسن، و طهماسبی، مرتضی. (1389). بررسی ارتباط مصرف ماهی و کاهش خطر سرطان پستان. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 9(3 (مسلسل 66))، 307-316. SID. https://sid.ir/paper/12498/fa

    Vancouver: کپی

    رزم آرا لیلا، حکمت خدیجه، طلایی زاده عبدالحسن، طهماسبی مرتضی. بررسی ارتباط مصرف ماهی و کاهش خطر سرطان پستان. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1389؛9(3 (مسلسل 66)):307-316. Available from: https://sid.ir/paper/12498/fa

    IEEE: کپی

    لیلا رزم آرا، خدیجه حکمت، عبدالحسن طلایی زاده، و مرتضی طهماسبی، “بررسی ارتباط مصرف ماهی و کاهش خطر سرطان پستان،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 9، no. 3 (مسلسل 66)، pp. 307–316، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12498/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button