مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر کلرهگزدین، پروآنتوسیانیدین و عصاره هسته انگور بر استحکام باند ریز کششی کامپازیت به عاج

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 293

چکیده

 دستیابی به یک باند محکم و با ثبات بین کامپوزیت رزین و عاج در دندان پزشکی ترمیمی هنوز به عنوان یک موضوع مورد بحث باقی مانده است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر کلرهگزیدین 2% (به عنوان یک مهارکننده ماتریکس متالوپروتئیناز), عصاره هسته انگور و پروآنتوسیانیدین (به عنوان یک عامل کراس لینک جهت ثبات بیشتر فیبرهای کلاژن) بر روی استحکام باند عاج می باشد. روش بررسی: مینای اکلوزالی 35 دندان پره مولر سالم انسانی برداشته و سطوح عاجی بعد از اچ شدن با اسید فسفریک با آب شست وشو داده شدند. دندان ها به هفت گروه تقسیم شدند. 1. کلرهگزدین, 2. عصاره هسته انگور, 3. پروآنتوسیانیدین, 4.کلرهگزیدین و عصاره هسته انگور, 5.کلرهگزیدین و پروآنتوسیانیدین, 6. اتانول و 7. کنترل تقسیم شدند, سپس مواد کلرهگزیدین, عصاره هسته انگور, پروآنتوسیانیدین, کلرهگزیدین و عصاره هسته انگور, کلرهگزیدین و پروآنتوسیانیدین, اتانول (حلال عصاره هسته انگور) به گروه ها اضافه گردید. به دندان های گروه کنترل محلول خاصی اضافه نشد. سپس ترمیم رزین کامپوزیت بعد از استفاده از ادهزیو Etch & Rinse بر روی سطح عاج قرار داده شد. استحکام باند ریزکششی (mTBS) نمونه ها بعد از سه ماه نگهداری آنها در آب و 1500 سیکل چرخه حرارتی مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: یافته های مطالعه نشان دادند که گروه کنترل بیشترین استحکام باند و کلرهگزیدین با عصاره هسته انگور کمترین استحکام باند را نسبت به دیگر گروه ها داشته اند. کلرهگزیدین و عصاره هسته انگور و پروآنتوسیانیدین اثر منفی بر استحکام باند عاجی داشته اند. همچنین اختلاف معنادار آماری بین میانگین استحکام باند در گروه های مختلف در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (p<0.05). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر استفاده از کلرهگزیدین 2%, عصاره هسته انگور و پروآنتوسیانیدین در استحکام باند ریزکششی کامپازیت و عاج را تایید نکرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ماپار، مهران، زکوی، فرامرز، فرخنده عقیده، نعمت اله، رحمانی شهریاری، فاطمه، و سیاهپوش، امیر. (1395). مقایسه اثر کلرهگزدین, پروآنتوسیانیدین و عصاره هسته انگور بر استحکام باند ریز کششی کامپازیت به عاج. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 15(3)، 283-293. SID. https://sid.ir/paper/12562/fa

    Vancouver: کپی

    ماپار مهران، زکوی فرامرز، فرخنده عقیده نعمت اله، رحمانی شهریاری فاطمه، سیاهپوش امیر. مقایسه اثر کلرهگزدین, پروآنتوسیانیدین و عصاره هسته انگور بر استحکام باند ریز کششی کامپازیت به عاج. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1395؛15(3):283-293. Available from: https://sid.ir/paper/12562/fa

    IEEE: کپی

    مهران ماپار، فرامرز زکوی، نعمت اله فرخنده عقیده، فاطمه رحمانی شهریاری، و امیر سیاهپوش، “مقایسه اثر کلرهگزدین, پروآنتوسیانیدین و عصاره هسته انگور بر استحکام باند ریز کششی کامپازیت به عاج،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 15، no. 3، pp. 283–293، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12562/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button