مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پروتئین ایزوله سویا بر گر گرفتگی زنان یائسه

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 25

چکیده

 یکی از بحرانی ترین مراحل زندگی زنان, دوران یائسگی است که به علت کاهش استروژنهای آندوژن رخ داده و منجر به عوارضی مانند گر گرفتگی می گردد. با توجه به افزایش نرخ سالمندی و جمعیت زیاد خانمهای یائسه شناخت یائسگی و عوامل موثر بر آن جهت پیشگیری و درمان عوارض آن مهم بوده که بر این اساس در پژوهش حاضر تاثیر مصرف پروتئین سویا بر گرگرفتگی زنان یائسه مورد مطالعه قرار گرفت و شاخص کاپرمن قبل و بعد از مصرف پروتیئن سویا در دو گروه سویا و دارو نما مقایسه گردید. نوع پژوهش مداخله ای و از نو کار آزمایی بالینی بوده که به صورت دو سویه کور, تصادفی و کنترل شده با دارو نما روی 61 خانم یائسه با حداقل 3 بار گرگرفتگی متوسط در 24 ساعت انجام شده است. پس از گرفتن شرح حال و انجام معاینات لازم افراد به طور تصادفی روزانه از 50 گرم پودر پروتئین سویا با دارو نما استفاده نمودند و در هر یک از نمونه ها مطالعه به مدت 4 هفته ادامه داشت. نتایج به دست آمده در دو گروه ثبت و نهایتا جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون های تی و مجذور کاری استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین تعداد گرگرفتگی در 24 ساعت در گروه مورد از38/10 دفعه قبل از شروع مصرف پروتئین سویا به 45/5 در 24 ساعت درهفته چهارم و در دو گروه شاهد از 41/10 دفعه قبل از تغذیه به 9 دفعه در 24 ساعت درهفته چهارم پس از مصرف پروتئین سویا رسید که در هفته سوم بعد از تغذیه بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد. (P<0.001) میانگین شدت گر گرفتگی در گروه مورد از90/28 قبل از شروع مصرف پروتئین سویا به  00/9و در گروه شاهد از16/29به69/24 در هفته چهارم پس از تغذیه رسید که در هفته سوم بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (p<0.001)  میانگین شاخص کاپرمن در گروه مورد از 76/29 قبل از شروع تغذیه به 38/11 در هفته چهارم بعد از تغذیه تکمیلی رسید که در دو گروه در هفته چهارم ازتفاوت آماری معنی داری برخوردار بود. (p<0.001).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس پور، زهرا، محمدی نیک، فاطمه، زندمقدم، احمد، سعادتی، نجمیه، و لطیفی، سیدمحمود. (1382). بررسی تاثیر پروتئین ایزوله سویا بر گر گرفتگی زنان یائسه. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، -(مسلسل 36)، 18-25. SID. https://sid.ir/paper/12687/fa

    Vancouver: کپی

    عباس پور زهرا، محمدی نیک فاطمه، زندمقدم احمد، سعادتی نجمیه، لطیفی سیدمحمود. بررسی تاثیر پروتئین ایزوله سویا بر گر گرفتگی زنان یائسه. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1382؛-(مسلسل 36):18-25. Available from: https://sid.ir/paper/12687/fa

    IEEE: کپی

    زهرا عباس پور، فاطمه محمدی نیک، احمد زندمقدم، نجمیه سعادتی، و سیدمحمود لطیفی، “بررسی تاثیر پروتئین ایزوله سویا بر گر گرفتگی زنان یائسه،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. -، no. مسلسل 36، pp. 18–25، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12687/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button