مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه: ویسفاتین, آدیپوسیتوکینی است که از بافت چربی ترشح می شود و می تواند روی بروز دیابت موثر باشد. امگا 3 باعث کاهش چربی ها و پیشگیری از مقاومت به انسولین می شود. در این مطالعه تاثیر مصرف امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین بررسی شده است.روش کار: تعداد 71 زن مبتلا به دیابت نوع 2 به دو گروه تحت درمان با کپسول امگا 3 و گروه کنترل تقسیم شدند. ابتدا از طریق پرسش نامه, اطلاعات مربوط به سن, قد, وزن, دور کمر, دور باسن اخذ شد و سپس نمونه خون آن ها گرفته شد. در مرحله بعد به مدت هشت هفته روی آزمودنی ها مداخله انجام و بار دیگر اطلاعات آن ها اخذ و نمونه خونشان گرفته شد. در نمونه خون گرفته شده فاکتورهای ویسفاتین, پروفایل های چربی (TG, HDL, LDL, کلسترول), قند وHbA1c  با کیت مخصوص اندازه گیری شد. داده های به دست آمده به وسیله نرم افزارSPSS نسخه 18 با استفاده از روش های آماری مناسب تحلیل شدند.یافته ها: میانگین سطح سرمی ویسفاتین قبل از مداخله در هر دو گروه تفاوت معنادار نداشت (p=0.14) بعد از مداخله, تفاوت میانگین در گروه درمان با کپسول امگا 3 معنادار بود (P<0.001), در حالی که در گروه پلاسبو تفاوت مذکور معنادار نبود (P<0.05). همچنین میانگین اختلاف قبل و بعد سطح سرمی ویسفاتین در دو گروه تفاوت معنادار نشان داد (P<0.001).نتیجه گیری: امگا 3 می تواند روی غلظت سرمی ویسفاتین اثر داشته و باعث افزایش آن و همچنین سبب بهبود اثر انسولین در افراد دیابتی شود. از این رو با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه و مطالعات دیگر و همچنین تشابه عملکردی ویسفاتین با انسولین توصیه می شود که امگا 3 به رژیم غذایی افراد در معرض خطر و افراد دیابتی افزوده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده عطار، محمدجواد، حاجیان فر، حسین، باهنر، احمد، محمد، کاظم، کشاورز، سیدعلی، انتظاری، محمدحسن، و عسکری، غلامرضا. (1391). اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، 10(1)، 26-32. SID. https://sid.ir/paper/130972/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده عطار محمدجواد، حاجیان فر حسین، باهنر احمد، محمد کاظم، کشاورز سیدعلی، انتظاری محمدحسن، عسکری غلامرضا. اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)[Internet]. 1391؛10(1):26-32. Available from: https://sid.ir/paper/130972/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد حسین زاده عطار، حسین حاجیان فر، احمد باهنر، کاظم محمد، سیدعلی کشاورز، محمدحسن انتظاری، و غلامرضا عسکری، “اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، vol. 10، no. 1، pp. 26–32، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/130972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button