مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,090
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر ضد قارچی عصاره موسیر و مایکونازول در شرایط In Vitro

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 18

چکیده

 زمینه و هدف: موسیر بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از جمعیت های بشری را تشکیل می دهد, و هم چنین در زمینه های مختلف درمانی دارای اثرات دارویی می باشد. در زمینه خواص ضد میکروبی موسیر نیز مطالعاتی صورت گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد قارچی موسیر در برابر گونه های مختلف قارچی انجام گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, اثرات ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی موسیر ایرانی (Allium Hirtifolium) پس از استخراج با روش سوکسله, در شرایط In Vitro بر روی 5 گونه قارچ ساپروفیت (آسپرژیلوس فومیگاتوس, آ. فلاووس, آ. نایجر, پنی سیلیوم کریزوژنوم, آلترناریا) و 2 گونه درماتوفیت (ترایکوفیتون منتاگروفیتیس, میکروسپوروم کنیس) مورد آزمایش قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد MIC (Minimum Inhibitory Concentration) به وسیله روش ماکرودایلوشن تعیین شد, و در نهایت اثرات عصاره های موسیر با اثرات مایکونازول مقایسه گردید.یافته ها: (Allium Hirtifolium) اثرات ضد قارچی بر علیه تمام گونه های قارچی مورد آزمایش با MIC های بین 0.8-0.058 میلی گرم بر میلی لیتر برای عصاره الکلی و 3.84-0.26 میلی گرم بر میلی لیتر برای عصاره آبی را نشان داد. حداقل غلظت کشندگی (MFC) عصاره های الکلی و آبی به ترتیب در محدوده 12.8-0.1 و 68.28-0.6 میلی گرم بر میلی لیتر برای قارچ های مورد آزمایش به دست آمد.نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان می دهد که عصاره تام موسیر دارای اثرات ضد قارچی می باشد. بنابراین می توان امیدوار بود که در آینده با جایگزینی این عصاره به جای داروهای ضد قارچی شیمیایی که همواره دارای اثرات جانبی زیادی بوده اند, بتوان عفونت های قارچی را درمان نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری کاشانی، محمدجواد، فلاحتی، مهربان، متولیان، منیژه، یزدان پرست، سیدامیر، و فاتح، روح اله. (1388). مقایسه اثر ضد قارچی عصاره موسیر و مایکونازول در شرایط In Vitro. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 3(3 (پی در پی 11))، 13-18. SID. https://sid.ir/paper/131882/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری کاشانی محمدجواد، فلاحتی مهربان، متولیان منیژه، یزدان پرست سیدامیر، فاتح روح اله. مقایسه اثر ضد قارچی عصاره موسیر و مایکونازول در شرایط In Vitro. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1388؛3(3 (پی در پی 11)):13-18. Available from: https://sid.ir/paper/131882/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد نصیری کاشانی، مهربان فلاحتی، منیژه متولیان، سیدامیر یزدان پرست، و روح اله فاتح، “مقایسه اثر ضد قارچی عصاره موسیر و مایکونازول در شرایط In Vitro،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 3، no. 3 (پی در پی 11)، pp. 13–18، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/131882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button