مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی با سندرم روده تحریک پذیر

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 22

چکیده

 زمینه و هدف سندرم روده تحریک پذیر (IBS), یک اختلال مزمن گوارشی است که با درد تحریک کننده در هنگام دفع یا تغییر عادت های روده مشخص می شود. در مطالعه حاضر ارتباط شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی با این سندرم در جمعیت وسیعی از بزرگسالان ایرانی بررسی گردید. روش بررسی این مطالعه به روش مقطعی بر روی 3363 فرد بزرگسال در اصفهان انجام شد. برای بررسی GI و GL, از رژیم غذایی استفاده گردید. وجود IBS به کمک پرسشنامه ROME III ارزیابی شد. خصوصیات عمومی و دریافت های غذایی شرکت کنندگان در مورد پنجک های GI و GL رژیم غذایی با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه, آزمون مجذور خطی کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک در مدل های مختلف بررسی شد. یافته ها درمجموع, 748 نفر (2/22%), دارای IBS بودند. شرکت کنندگان در بالاترین دسته شاخص گلایسمیک رژیم غذایی, از شانس بیشتری برای IBS نسبت به کسانی که در کمترین دسته قرار داشتند, برخوردار بودند (70/1-03/1: CI 95%, 34/1: OR), ولی این ارتباط پس از تعدیل برای مخدوشگرهای بالقوه (61/1-81/0: CI 95%, 14/1: OR) معنی دار نبود. ارتباط معنی داری بین GI رژیم غذایی و شانس IBS-یبوست غالب (IBS-C) (52/3-09/1: CI 95%, 96/1: OR) یافت شد, اما در مورد در مورد IBS-اسهال غالب (IBS-D) مشاهده نگردید (40/1-43/0: CI 95%, 78/0: OR). بین GL رژیم غذایی, خطر ابتلا به IBS و یا دسته های آن, ارتباط معنی داری وجود نداشت. هیچ ارتباط معنی داری بین GI و GL رژیم غذایی و شدت IBS مشاهده نشد. نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد ارتباط قابل توجهی بین GI رژیم غذایی, خطر IBS و IBS-D, همچنین شدت علائم IBS وجود ندارد. بااین حال, ارتباط معنی دار مثبتی بین GI رژیم غذایی و IBS-C دیده شد و بین GL رژیم غذایی, خطر ابتلا به IBS یا دسته های آن و شدت علائم IBS ارتباطی وجود نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیدمحمد، میلاجردی، علیرضا، حسن زاده کشتلی، عمار، و اسماعیل زاده، احمد. (1398). ارتباط شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی با سندرم روده تحریک پذیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 13(3 )، 10-22. SID. https://sid.ir/paper/132024/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیدمحمد، میلاجردی علیرضا، حسن زاده کشتلی عمار، اسماعیل زاده احمد. ارتباط شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی با سندرم روده تحریک پذیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1398؛13(3 ):10-22. Available from: https://sid.ir/paper/132024/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد موسوی، علیرضا میلاجردی، عمار حسن زاده کشتلی، و احمد اسماعیل زاده، “ارتباط شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی با سندرم روده تحریک پذیر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 13، no. 3 ، pp. 10–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132024/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button