مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس ترخون، بر برخی از باکتری های بیماری زا در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و هدف: ترخون (Artemisia dracunculus) به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند, در طب سنتی استفاده فراوانی دارد. افزایش مقاومت باکتری ها به عوامل ضدمیکروبی, یکی از مشکلات مهم در پزشکی است. این مطالعه با هدف شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس ترخون و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی اسانس بر باکتری های لیستریا اینوکوا, استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا در شرایط برون تنی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, اسانس ترخون به روش تقطیر با آب استخراج گردید. اجزای تشکیل دهنده اسانس به وسیله دستگاه GC/MS شناسایی شدند. روش انتشار در آگار به کمک دیسک (برای اندازه گیری هاله عدم رشد) و روش میکرو دایلوشن براث (جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد) به کار برده شد. جهت تعیین حداقل غلظت کشندگی, از خانه ها یا چاهک هایی که تغییر رنگی در آن مشاهد نشد, استفاده گردید.یافته ها: در این بررسی, 18 ترکیب در اسانس ترخون شناسایی شد. p-Allylanisole, عمده ترین ترکیب اسانس حاصله بود. قطر هاله عدم رشد برای باکتری های لیستریا اینوکوا, استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا به ترتیب 11.2, 14.2, 9.80 و 8.10 میلی متر به دست آمد. MBC اسانس ترخون برای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا, 9.2 و برای سالمونلا تیفی و انتروباکتر آئروژینوزا به ترتیب 36.8 و 73.6 میلی گرم بر میلی لیتر بود.نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه, اسانس ترخون دارای اثر ضد باکتریایی بوده که در مقایسه با اثر ضد باکتریایی آنتی بیوتیک های وانکومایسین و جنتامایسین, تاثیر کمتری دارد. لذا به منظور کاربرد بالینی اسانس, انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده بهبهانی، بهروز، طباطبایی یزدی، فریده، شهیدی، فخری، مرتضوی، سیدعلی، و محبی، محبت. (1396). بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس ترخون, بر برخی از باکتری های بیماری زا در شرایط برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 11(9 )، 42-51. SID. https://sid.ir/paper/132147/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده بهبهانی بهروز، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری، مرتضوی سیدعلی، محبی محبت. بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس ترخون, بر برخی از باکتری های بیماری زا در شرایط برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1396؛11(9 ):42-51. Available from: https://sid.ir/paper/132147/fa

    IEEE: کپی

    بهروز علیزاده بهبهانی، فریده طباطبایی یزدی، فخری شهیدی، سیدعلی مرتضوی، و محبت محبی، “بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس ترخون, بر برخی از باکتری های بیماری زا در شرایط برون تنی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 11، no. 9 ، pp. 42–51، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132147/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button